• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nováčik z Košíc využil prvý pokus na víťazstvo vonku, na levickej palubovke rozhodli o cennej výhre už do konca prvého polčasu. Patrioti bez potrestaného trénera Tea Hojča prehrali tretíkrát v sezóne doma, po výsledku 67:78 ich čaká v sérii neľahká úloha.

Asi nik v levickej športovej hale neočakával takú úvodnú štvrtinu, akú predviedol ambiciózny nováčik. „Do zápasu sme nastúpili veľmi koncentrovane a hlavne tvrdo, vďaka čomu bol prvý polčas pre nás o 21 bodov,“ povedal k stretnutiu Stanislav Baldovský. Košice boli kvalitatívne v prvom polčase lepším tímom, čo sa odrážalo aj na skóre, ktoré výrazným spôsobom narastalo v prospech zverencov Dražena Brajkoviča. „Nehrali sme dostatočne agresívne, dovolili sme im, aby si robili čo chceli. V útoku sme hrali pomaly, čo im umožnilo pripraviť sa na nás a dobre nás ubrániť,“ zhodnotil duel navrátilec v levickom drese Jeremy Granger.

Dôsledná a dlhá príprava sa ukázala ako zbraň košického tímu, až na kozmetické úpravy v závere mali taktovku stretnutia vo svojich rukách. „Veľmi ťažko sme pripravovali na play-off, po fyzickej stránke sme boli fakt dobre pripravení. V druhom polčase sme už len udržiavali tempo zápasu,“ zamyslel sa nad priebehom reprezentačný krídelník v službách Košíc. Leviciam nepomohli aj zranení navrátilci Jeremy Granger a Nemanja Miljkovič, na lavičke sa totiž kvôli dvojzápasovému trestu museli zaobísť bez Teo Hojča. Asistent trénera Ladislav Lutovský sa síce snažil urobiť niečo so zápasom, ale zlý vstup do stretnutia rozhodol o osude prvého štvrťfinále.

„Bolo ťažké nemať na lavičke trénera, ale Laci Lutovský vedel veľmi dobre náš zápasový plán. Vysvetlil nám, čo máme robiť, ale jednoducho sme to nedokázali realizovať na palubovke,“ myslí si Granger. Baldovský nevie posúdiť, či by prítomnosť levického trénera zmenila priebeh sobotňajšieho duelu. Tak či onak, Košice využili hneď prvý pokus na levickej palubovke, na získanie psychologickej výhody v sérii. Pred Levicami stojí v stredu neľahká úloha – prvýkrát v sezóne uspieť v metropole východu. „Musíme sa zamerať na koncentráciu v obrane, hrať oveľa agresívnejšie, rýchlejšie, nielen hrať rýchlo a zbesilo, ale mať to pod kontrolou. Tréner nám rozdá pokyny, ale v konečnom dôsledku je to všetko na nás,“ zamyslel sa nad zmenami pred stredajším stretnutím rozohrávač Levíc.

Košice na druhej strane môžu získať už v stredu výhodu prvého štvrťfinálového mečbalu, no aj ich krídelník vie, že to jednoduché nebude: „Nesmieme ich podceniť. Levice sú skutočne veľmi ťažký súper, čo dokázali aj na Interi, kde prehrávali o 20 bodov, aby nakoniec vyhrali. Máme pred nimi rešpekt!“

Videoreport zo zápasu Levice - Košice:

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN