• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najjednoznačnejšia séria vo štvrťfinále Eurovia SBL je medzi Interom a Karlovkou. Žlto-čierni nemali väčšie problémy ani v druhom zápase série, keď vyhrali nad svojim mestským rivalom jednoznačne 100:69.

Podobne ako v zápase č. 1, tak aj v stredajšom stretnutí sa rozhodlo hneď v úvodnej 10-minútovke, ktorú Inter vyhral 35:14. „Hlavný rozdiel bol v koncentrácii. Pred zápasom sme si povedali, že musíme lepšie zachytiť úvod. Stalo sa nám to aj v sobotu, bohužiaľ aj v stredu, na čo sme sa už ťažko dostávali do zápasu,“ vyjadril sa k zápasu Dalibor Hlivák. Na strane hostí vyjadril chválu na výkon tímu Ronnie Taylor: „Urobili sme ďalší krok na ceste za titulom. Podali sme dobrý tímový výkon. V každom zápase máme rôznych strelcov, mimo hlavných, čo nám výrazne pomáha. Taktiež máme veľa asistencií, čo znamená, že si nemáme problém rozdávať loptu a dávať strely. Tréner odvádza, keďže dáva priestor všetkým. Je dôležité v play-off rozložiť sily medzi všetkých.“

Karlovka síce zlepšila v ďalšom priebehu zápasu svoj výkon, ale to už mal tím z Pasienkov komfortné vyše 20-bodové vedenie. „Cez polčas sme si povedali, čo treba zlepšiť, ale vždy keď sme sa dostali na približne 10-bodový rozdiel, tak súper natiahol znova na 20 a viac bodov. Našim najväčším problémom je koncentrácia na zápas – od úvodu do konca. Ďalej sú to straty, ktorým sa musíme vyvarovať, návrat do obrany a zastavenie rýchlych protiútokov, z ktorých inkasujeme najviac bodov,“ zamyslel sa nad priebehom zápasu rozohrávač Karlovky.

Taylor by po sobote rád ukončil štvrťfinálovú sériu s Karlovkou, aby sa mohol lepšie pripraviť na ďalšie kolo. „Určite bude náročnejšie, ale na našej príprave nebudeme nič meniť. Stačí pracovať na drobnostiach, ktoré sa vyskytujú v zápasoch. Myslím si však, že sme na správnej ceste,“ dodal rozohrávač Interu.

Na Karlovku čaká posledná šanca urobiť niečo s nie príliš vydarenou sezónou. Svojich spoluhráčov burcuje aj Hlivák: „Myslím, že už dostatočne dobre vieme, čo hrá Inter. Teraz sa už len musíme sústrediť na našu hru a hrať uvoľnene.“

FOTO: MARTIN ŠOPINEC