• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zo štvrťfinálových sérií ostala aktívna už len jediná, Levice totiž odvrátili pred domácim publikom prvý mečbal Košíc, nad ktorými vyhrali po ofenzívne ladenom výkone 101:83.

Po dvoch stretnutiach po disciplinárnej stopke vrátil na trénerskú lavičku Patriotov slovinský kormidelník Teo Hojč a s jeho príchodom odvrátili jeho zverenci hrozbu predčasného konca sezóny. „Vždy je dobré cítiť trénera na lavičke, pretože ten nás pripravuje na súpera a učí herné systémy. Samozrejme, v konečnom dôsledku je všetko na nás, preto to nie je ospravedlnenie nášho výkonu v prvých dvoch zápasoch série,“ uviedol George Valentine. Levice sa od úvodu pustili s energiou a chuťou do súpera, oproti predošlým zápasom dokázali odstaviť nielen rozohrávačské duo Dimič a Vlahovič, ale aj inak produktívneho Avramoviča či Jankoviča. „Hrali sme s väčším nasadením a chtíčom, nielen v útoku, ale aj v obrane,“ konštatoval Valentine.

Košice tentoraz nenapodobnili výkony, ktoré im priniesli vedenie v závere, naopak od druhej štvrtiny narastalo manko na súpera, ktoré nakoniec po závere bolo 18-bodové. „Prvé dva zápasy sme si bez väčších problémov urobili v prvom polčase väčší náskok, ale včera sa nám to nepodarilo. Vedeli sme, že my „môžeme“ a Levice „musia“ vyhrať, ale bohužiaľ sme nevyužili prvú príležitosť na ukončenie série. Vždy sa snažíme hrať tímovo, každý zápas vyskočí bodovo niekto iný. Vyhrávame ako tím, ale včera sme ako tím prehrali,“ skonštatoval po zápase hosťujúci Saša Jankovič.

Okrem psychologickej vzpruhy, ktorou bola prítomnosť Hojča na lavičke, tak zabrali po hernej stránke aj viacerí domáci hráči. Či už to bolo 28-bodový Milan Žiak, Milan Markovič, alebo aj Cliff Colimon, pre ktorého to bol najlepší zápas v drese Patriotov. Netreba zabudnúť ani na Martina Sýkora s výbornou formou v play-off, čo je ďalší dôkaz dobrej voľby levického manažmentu. „Podľa mňa im určite pomohol tréner na lavičke. Aj bez tohto faktoru však podali lepší výkon,“ myslí si košický krídelník. Na margo dôležitého víťazstva sa vyjadril aj levický center: „Pre mňa je každé víťazstvo dôležité, ale vďaka tomuto žijeme ďalej, preto je aj o niečo cennejšie.“

Štvrťfinálová séria najvyrovnanejších tímov pokračuje štvrtým zápasom na palubovke Košíc, kde sa Levice budú snažiť o premiérové víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. „Máme mečbal na našej palubovke. Keby nám ho niekto pred touto sériou hneď ponúkol, tak by sme ho zobrali. Do zápasu budeme oproti včerajšku musieť vstúpiť oveľa agresívnejšie a koncentrovanejšie. Bojovať o každú loptu, nechať srdce na palubovke a pevne verím, že ukážeme, že sme lepším tímom, ktorý postúpi do semifinále,“ burcuje pred ďalším stretnutím Saša Jankovič. Patrioti môžu prípadným víťazstvom vyrovnať a vynútiť si rozhodujúci zápas na domácej palubovke. „V tejto sezóne sme ukázali, že vieme hrať s kýmkoľvek. Stačí hrať našu hru na oboch stranách palubovky. Treba sa snažiť v každom útoku, vždy v obrane a ľahko sa nezlomiť,“ povedal na záver Valentine.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN