• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Výkon Igora Mariča zo stredajšieho duelu je už minulosťou, dnes možno čaká tím najdôležitejší zápas série. Potrebné je však podľa prievidzského kapitána potvrdiť získanú výhodu.

Hneď na začiatku rozhovoru sme sa vrátili k druhému finálovému zápasu, v ktorom Prievidza dokázala uspieť na komárňanskej palubovke: „Je ťažké hrať v Komárne. Podarilo sa nám však urobiť comeback, aj keď sme prehrávali dvojciferným rozdielom. Po polčase, keď sme vyhrávali o 3 som v šatni hovoril, že nikdy v takejto situácii počas minulej alebo tejto sezóny neboli. Vždy keď hrali doma, tak mali určitú výhodu. Hrajú veľmi rýchlo, keď k tomu premenia voľné strely, tak vás zničia. Je to predsa len finále, tu sa len tak ľahko nevzdáte, aj keď sa dlho trápite. Zaslúžili sme si výhru, boli sme lepším tímom,“ vrátil sa k zápasu Igor Marič.

Prievidza zatiaľ vyhráva zápasy hlavne v druhom polčase, v úvode väčšinou sa herne trápi, čo potvrdzuje aj Marič: „Na začiatku možno potrebujeme 3-4 minúty na určité prispôsobenie sa hre, atmosfére. Súper však nedokázal hrať agresívne celých 40 minút, čo nám pomohlo dať sa dokopy a vrátiť sa do zápasu.“ Práve prievidzský kapitán bol jedným z hlavných strojcov obratu, na konci tretej štvrtiny dali tri trojky v rade a celkovo zakončil duel s 24 bodmi na konte. „Ak sa trápite vďaka dobrej obrane a dáte potom voľné strely, tak jasné, že to pomôže. Špeciálne proti Košiciam a Interu sme sa trápili strelecky, ale nikdy sme sa nevzdali. Hráme až do konca, čo nám potom prináša pozitívny výsledok,“ myslí si Marič.

„Baníci“ vstupujú pred tretím zápasom s vedením 2:0 v sérii, ale podľa kapitána tímu sa nič nemení, žiadnym spôsobom to nenaruší prípravu na Komárno: „Pripravíme sa na nich ako na každý zápas, pozrieme si na videu, kde sme urobili chyby, čo sme urobili dobre, čo zle.“ Zverenci Miljana Čuroviča si môžu prípadným víťazstvom vybojovať prvý finálový mečbal, čoho si je vedomý aj Marič: „Cítime výhodu, ale musíme to potvrdiť doma. Je to podobne ako v tenise, keď urobíte brejk, tak musíte potvrdiť svoj vlastný servis. Možno nás čaká najdôležitejší zápas v sérii. Každý zápas chceme vyhrať, nekalkulujeme.“

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK