• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo veku 17 rokov si svoj prvý majstrovský titul medzi mužmi užil s Prievidzou aj Jakub Kádaši, pre ktorého sa však najlepšia individuálna sezóna ešte neskončila. 

Jedna z prievidzských „mladých pušiek“ dostala vo svojej prvej sezóne priestor až v 20 zápasoch, vrátane dvoch finálových stretnutí. „Je to úžasný a neopísateľný pocit. Som rád, že sme to dotiahli do takého úspešného konca. Bola to moja najlepšia sezóna, získali sme titul. Po individuálnej stránke je toto ocenenie u mňa veľmi vysoko,“ povedal na margo titulu Jakub Kádaši. Talentovaný takmer dvojmetrový krídelník sa ujal v tíme Miljana Čuroviča, v priemere odohral v zápasoch necelých 8 minút s bilanciou 3,6 bodu na zápas. „Chcem poďakovať skvelému vedeniu klubu, spoluhráčom a taktiež treba poďakovať trénerovi, že mi dal takúto príležitosť. Individuálne som na sebe dosť pracoval a myslím si, že je to hlavne o tej individuálnej práci a dôvere trénera. Je to skvelý pocit, hrať v 17 rokoch v najlepšom tíme na Slovensku pod vedením trénera Čuroviča,“ pochvaľuje si pôsobenie v Prievidze Kádaši.

Na prievidzského kormidelníka nedá dopustiť, vo viacerých smeroch mu v jeho premiérovej sezóne medzi mužmi pomohol: „Pán tréner Čurovič mi nedal len basketbalové rady, ale pomohol mi radami aj do normálneho života. Pôsobenie pod ním v Prievidzi mi určite pomohlo v mnohých veciach, nielen po basketbalovej stránke.“  Slovenský mládežnícky reprezentant si vyskúšal na niekoľko minút aj finálové súboje s Komárnom. „Bolo to úžasné, hrať pred takými fanúšikmi, ako sú v Prievidzi. Taktiež v skvelom tíme, pod vedením najlepšieho trénera na Slovensku,“ uviedol prievidzský krídelník. Podľa neho rozhodol o titule tímový duch a energia: „Myslím si, že sme sa od začiatku sezóny podporovali v každej hernej činnosti. Energia z lavičky a celkový tímový duch prispeli k tomu, že sme získali titul.“

Kádašimu sa však sezóna ešte neskončila, ako člena kadetského tímu v mládežníckom klube MBA Prievidza ho čaká na konci mája Final Four turnaj o majstra Slovenska. „Našim hlavným cieľom je získať titul. Bolo by úžasné zakončiť sezónu s nálepkou dvojnásobného majstra,“ uviedol samotný hráč. Na otázku, či bude aj v ďalšej sezóne hráčom Prievidze odpovedal, že najskôr je potrebné dohodnúť sa s vedením, ale pravdepodobne aj naďalej bude obliekať bielo-zelený dres.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK A PETER PENIAŠKO