• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na Slovensko prišiel z druhej srbskej ligy s dobrými referenciami, ktoré pretavil nielen do zisku titulu, ale aj do viacerých individuálnych cien. Zhovárali sme sa s najužitočnejším hráčom finále Svetozarom Stamenkovičom.

Stamenkovič čakal na svoj prvý seniorský titul osem rokov, ešte v juniorskom veku triumfoval so Železnikom Belehrad na prestížnom euroligovom turnaji a teraz sa s Prievidzou radoval z premiérového majstrovského triumfu. „Je to skvelý pocit. Ako som už dávnejšie povedal, od augusta sme tvrdo pracovali a je veľmi dobré vedieť, že snaha a úsilie priniesli želaný efekt,“ prezradil Stamenkovič.  Prievidzského pivota tiež potešilo, že finálovú sériu zakončili v domácej Niké aréne. „Som rád, že sme sériu uzavreli pred našimi fanúšikmi. Som veľmi šťastný, že sme vo finále porazili Komárno, ktoré malo fakt dobrý tím,“ vyjadril sa srbský center.

Vo finálovej sérii pustili len v jedinom prípade súpera k víťazstvu, ktorý triumfoval vo štvrtom zápase. „Každý zápas bol iný, nehľadeli sme na stav série. Do každého stretnutia sme išli oddelene,“ prezentoval svoj názor na celkový priebeh finále Stamenkovič. Na otázku, či rozhodla taktická príprava trénera Čuroviča odpovedal nasledovne: „Povedal nám, aby sme nehovorili o taktike, ale myslím si, že v tomto smere nás pripravil perfektne (úsmev).“

Prvá Stamenkovičova sezóna na Slovensku bola ovenčená nielen titulom, ale aj viacerými individuálnymi cenami. Prievidzský hráč získal cenu pre najlepšieho zahraničného hráča základnej časti, najužitočnejšieho hráča finálovej série a neuniklo mu miesto ani v najlepšom tíme ligy. „Táto sezóna bola pre mňa úžasná, či už po individuálnej stránke, alebo po tímovej. Momentálne je to môj najväčší úspech v basketbalovej kariére, uvidí sa, čo prinesú ďalšie roky,“ uviedol 25-ročný pivot. 

Do Prievidze prišiel „Sveťo“ z druhej srbskej ligy, o ktorej mali viacerí fanúšikovia pochybnosti, no samotný hráč ukázal, že jej kvalita je dobrá: „Nie je veľký rozdiel medzi druhou a prvou srbskou ligou. Tréner Čurovič mi zavolal, že Slovensko bude pre mňa najlepším riešením, čo sa nakoniec ukázalo ako správna voľba.“ V najbližších týždňoch sa tiež ukáže, či bude pokračovať na Hornej Nitre. Na rade budú totiž jednania s vedením klubu.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK