• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do Svitu sa vrátil po dvoch sezónach. Chorvátsky krídelník Saša Jankovič sa nebojí v mladom tíme Iskry ujať pozície jedného z lídrov a zároveň verí, že sa pod Tatrami bude hrať o tie najvyššie pozície.

„Po prvých pár týždňov môžem povedať, že som veľmi spokojný s doterajším priebehom prípravy. Máme za sebou dva týždne ťažkej fyzickej prípravy a teraz sa už pomaly začíname venovať basketbalu, taktike i prípravným zápasom,“ zhodnotil prípravu na nový ročník 32-ročný hráč. Od jeho posledného zápasu v drese Iskry sa zmenilo mnohé, Jankovič získal s Komárnom vytúžený majstrovský titul a nabral cenné skúsenosti v drese Interu a Košíc. „Prišiel som do Svitu, aby som bol jedným z lídrov. Nebojím sa zobrať zodpovednosť, keď to bude potrebné. Na také momenty a chvíle sa veľmi teším,“ povedal Jankovič.

Vo Svite sa pred novou sezónou udiali výrazné zmeny, na trénerskú lavičku zasadol doterajší asistent Michal Madzin a klub sa rozhodol dať šancu viacerým domácim odchovancom. „Zmeny v tíme hodnotím pozitívne. Málo klubov sa môže pochváliť, že má v prvom tíme až 5-6 odchovancov a domáceho trénera. Pevne verím, že všetci dokážu, že si to zaslúžia a budú z roka na rok lepší. Tréner Madzin priniesol pozitívnu energiu do tímu. Je na ňom vidieť chuť do práce, dáva do toho všetko, čo je základ úspechu. Verím, že nebude mať problémy prvýkrát v pozícii hlavného trénera, naopak bude mať výhodu, že ho nepoznajú a nebudú vedieť, čo môžu od neho očakávať,“  zhodnotil zmeny hráč Svitu.

„Zloženie tímu je veľmi zaujímavé a podľa mňa správne. Väčšina našich mladých hráčov bude hrať prvýkrát pred plnými halami. Určite budú pod tlakom, ale preto im my skúsenejší hráči musíme pomôcť. Musia pochopiť, že nik sa nestane hráčom za noc, musia veľa makať na sebe, vážiť si každú minútu na ihrisku a dávať zo seba 100%. Výsledky potom prídu. Samozrejme, budem sa im snažiť pomôcť a poukázať na ich chyby alebo poradiť, čo môžu zlepšiť,“ vyjadril sa k pozícii skúseného hráča v tíme Jankovič.

Dlhoročná stálica slovenských paluboviek vníma pozitívne rozšírenie súťaže, ale aj zvýšenie hráčskej kvality: „Nepamätám si, kedy bola liga takto vyrovnaná. Podľa môjho názoru, môže až 6-7 tímov bojovať o najvyššej priečky. Verím, že aj my budeme patriť medzi tie tímy.“ O cieľoch do nového ročníka má Jankovič jasno: „Budeme sa snažiť hrať rýchly, bojovný a atraktívny basketbal. V každom zápase nechať na palubovke všetko, čím si získame dôveru fanúšikov. Moje osobné ciele sú vždy tie najvyššie. Ak budeme bojovať o medaile na konci sezóny, tak budeme všetci spokojní.“

FOTO: Facebook