• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prípravný turnaj v maďarskej Nyiregyháze naplnil očakávania KB Košice po všetkých stránkach. Cestu domov im spríjemňoval pohľad na víťaznú trofej, no z pohľadu trénerov boli ešte dôležitejšie samotné tri medzinárodné zápasy, ktoré poslúžili ako dôležitý diel prípravy na nový ročník. 

“Turnaj hodnotíme kladne. Chlapci si zahrali do sýtosti a pre nás to tak bola užitočná akcia aj z kondičného pohľadu. Vyskúšali sme si nejaké herné systémy a  napokon sme domov priviezli aj trofej za prvé miesto. Sme teda spokojní,” skonštatoval asistent trénera Richard Leško. 

“Pre nás to bol v podstate tréningový turnaj. Išlo hlavne o zohrávanie obmeneného kádra a ďalšia fáza tohto procesu nás čaká po návrate troch chalanov z reprezentácie,” nadviazal krídelník a pivot Maurizio Galata. “Bola tam tá jedna prehra, ale dovolím si povedať, že kvalitatívne sme boli najlepší v rámci turnaja. Súperi nás prekonávali azda len v agresivite, pretože ich mladí hráči boli nesmierne vyhecovaní. Miestami sa dostávali až za hranicu faulov. V tom poslednom zápase sme už dohrávali s mladými chalani. Zahrali si Erik Mišinský, Filip Tchur i Filip Duda a to bolo určite fajn. Takéto skúsenosti potrebujú a potrebujú sa aj ukázať trénerom v zápasoch. “

Spomínaná prehra s domácimi “Modrými žralokmi” bola ovplyvnená dvomi faktormi. Rozhodcovia domácim čo to pripískli a tréner Dražen Brajkovič navyše v závere šetril najvyťaženejšie opory. Vzhľadom na reprezentačné povinnosti trojice Milan Žiak, Michal Baťka a Stano Baldovský sú totiž súčasné možnosti rotácie hráčov výrazne obmedzené.

“Únava už bola naozaj citeľná. V druhom polčase sme radšej pošetrili niektorých hráčov, pretože tam by už hrozilo aj nejaké zranenie. Dali sme šancu mladým a aj preto ten výsledok.  V tomto období však nehrajú výsledky kľúčovú rolu. Teraz ide o to, aby sme sa dobre pripravili na samotnú sezónu. Svoj zrak upierame na 8. októbra, kedy to začne naostro,” zdôraznil Richard Leško. 

Reprezentanti mužstvu chýbajú aj podľa rozohrávača Filipa Dratvu, ktorý posilnil Košice v lete zo Svitu.

“Na druhej strane to bola možnosť stráviť na palubovke viac minút a ukázať sa. Nebudem sa vyhovárať na rozhodcov, pretože ak by sme hrali v stopercentnej sile, tak určite vyhráme. Faktom je, že nám už dochádzali sily. Súperi boli o niečo menej skúsení, ale hrali veľmi bojovne. Nám ešte chýbala väčšia zohratosť a stále máme na čom pracovať. Smerovanie je ale veľmi dobré,” skonštatoval 24-ročný Dratva. Príchod do metropoly východu spod Tatier si zatiaľ nevie vynachváliť. “Cítim sa tu výborne. Veľmi sa mi páči mesto, podmienky sú super a v porovnaní so Svitom ide o väčší klub. Je to pre mňa veľký impulz a nová kariérna výzva. Ako mladý hráč sa tu chcem učiť od skúsenejších spoluhráčov a verím, že spoločne dôjdeme ďaleko. Nebudem tajiť, rád by som získal s Košicami medailu.”

Výsledky Býkov na turnaji v Nyiregyháze:

KB Košice – Blue Sharks Nyiregyhaza 79:90 (42:41)

KB Košice – Honvéd Budapešť 85:66

KB Košice – Tiszsaujvárosi KK 77:58 (33:37)

Autor a foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk