• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Okrem úvodného kola nového ročníka Eurovia SBL zažije palubovka v Hant aréne jeden veľký hráčsky návrat. V žlto-čiernom drese opäť nastúpi do súťažného zápasu Tomáš Mrviš.

"Mrvo" absentoval od konca januára, keď v ligovom stretnutí na palubovke Komárna zostal po nešťastnom zásahu kolenom od T.J. Bannistera ležať na palubovke. Vtedy ešte nikomu ani nenapadlo čo bude nasledovať. Hráča previezli do nemocnice, kde sa jeho stav ešte zhoršoval, po viacerých vyšetreniach lekári nakoniec pristúpili k operácii, pri ktorej Tomášovi museli vyoperovať zničenú obličku. Nasledovali dni, keď sa rozhodovalo o jeho ďalšom smerovaní. "Hneď po operácii som povedal, že ma ešte ľudia na palubovke uvidia. Bol to taký môj sen vrátiť sa. Pre mňa basketbal znamená veľa. Neviem si predstaviť, že by som ho jedného dňa nehrával. Keby ma táto hra až tak nebavila, tak by som sa po tomto zranení nechcel stoj čo stoj vrátiť. Lekári mi povedali, že s jednou obličkou sa dá relatívne dobre fungovať, so športom už to až také jednoznačné nie je. Som stále pod lekárskym dohľadom, cítim sa dobre, takže mi zatiaľ nič nestojí v ceste v pokračovaní mojej basketbalovej kariéry," povedal pred návratom Mrviš.

Ako sám hráč Interu priznáva, návrat na palubovky a do tvrdého tréningového rytmu nebol jednoduchý: "Bolo to ťažké. Keď už som mohol chodiť, tak som sa chodil pozerať na tréningy spoluhráčov. Prestal som s tým, lebo som sa cítil zle pri pohľade ako oni trénujú a ja sa na nich len pozerám. Podobné to bolo aj so zápasmi." 

Slovenský reprezentant sa však dokázal vrátiť a už v príprave naznačil, že je minimálne schopný vyrovnať svoje výkony pred zranením. "Od zápasu k zápasu sa cítim lepšie, možno sa niekedy cítim trochu unavenejší ako predtým, ale neprikladám tomu veľký význam, teším sa z každej sekundy, v ktorej môžem byť na palubovke so svojimi spoluhráčmi. Určite mám niekde v podvedomí obavu z podobného zranenia, ale v zápale boja na to zabúdam," uviedol Mrviš.

Rodák z Handlovej dostal dôveru od staronového trénera Interu Olivera Vidina, za čo je veľmi vďačný: "Určite by som sa chcel trénerovi za túto dôveru odvďačiť. A nielen trénerovi, ale aj celému klubu. Myslím si, že žiadny iný klub by sa o mňa v takejto situácii nepostaral tak ako to urobil a robí Inter."      

Foto: Vladimír Dorňák