• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ťahákom sobotňajšieho kola Eurovia SBL bolo jarmočné derby medzi BK Levickí Patrioti a MBK Rieker Com-therm Komárno. O svoju neporaziteľnosť prišiel napokon vicemajster, ktorý prehral 69:82.

Dlho to však smerovalo k tomu, že body za víťazstvo si zoberú zverenci trénera Richarda Ďuriša. „Gratulujem Leviciam k víťazstvu, bolo zaslúžené. Náš výkon sa bohužiaľ nepodobal tomu, aký chceme hrať. Takto sa nedajú vyhrávať zápasy. Musíme si do najbližšieho stretnutia vstúpiť trochu do hláv, začať hrať viac tímovo a s lepšou obranou. Musí to byť o 50% lepšie ako proti Leviciam,“ vyjadril po stretnutí hráč Komárna Roman Vido.

Komárno po polčase viedlo 36:30, ale v tretej štvrtine prišlo o svoj tesný náskok. Levičania začali ťažiť z vyššieho počtu faulov na strane hostí, zlepšenej obrany a exekúcie dôležitých striel „Vyhrávali sme po polčase, ale nástup do tretej štvrtiny rovnako ako aj doma proti Lučencu, nám vôbec nevyšiel. Robili sme zbytočné straty a chyby v útoku. Zlou obranou, ľahkými strelami a faulami sme ich nechali vrátiť sa do zápasu. Dostali sa do vedenia a potom sa nám to už nepodarilo zvrátiť,“ pokračoval v hodnotení Vido.

Patrioti hnaní zaplneným publikom dokonal víťazný obrat, ešte pred záverečnou štvrtinou otočili na 56:54 a sériou 10:0 urobili kľúčový krok na ceste za ďalšou výhrou. „Hrali sme veľmi dobre, dodržovali sme pokyny trénera, hlavne v obrane a prechode do útoku. Myslím si, že rozhodla naša zvýšená agresivita v druhom polčase. To sme sa snažili na palubovke dodržiavať a napokon nám to prinieslo výhru. Je to cenné víťazstvo, nechceme sa u neho zastaviť, ale každým dňom sa chceme zlepšovať,“ uviedol levický Jarvis Summers.

Vicemajster nedokázal nájsť adekvátnu odpoveď na hru domácich, preto nakoniec odchádzal z Levíc s porážkou. „Nemôžem povedať, že sme sa zlomili, pretože sme hrali až do konca a chceli sme niečo s výsledkom urobiť, aby to nakoniec nebolo o 30. Psychicky to však určite nepomôže. Treba hrať oveľa, oveľa lepšie. V prvom rade musíme hrať agresívnejšie, či už v obrane alebo v útoku. V útoku musíme hrať viacej tímovo. Takýmto výkonom sa nám nepodarí Inter poraziť, musíme s tým niečo spraviť a viac bojovať,“ uviedol Vido. Summers ocenil tiež skvelú atmosféru duelu, o ktorú sa postarali oba fanúšikovské tábory: „Každý zápas ich potrebujeme, sú našou motiváciou v zápasoch.“

Foto: Lukáš Droppan