• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tridsaťročný Slovinec Boban Tomič prišiel vo štvrtok do Levíc, aby podpísal s vedením klubu zmluvu na sezónu 2018/19. Využili sme túto príležitosť a Bobana sme požiadali o krátky rozhovor.

- Boban, čo ovplyvnilo tvoje rozhodnutie, že po dvoch sezónach v Komárne prichádzaš do Levíc?

„Veľkú zásluhu na mojom prestupe do Levíc má tréner Teo Hojč. Vzájomne sa poznáme, vieme čo môže jeden od druhého čakať. On mi dal veľa informácií o tom, ako to v klube funguje a čo ma v Leviciach čaká. S vedením klubu sme sa potom dohodli na podmienkach dosť rýchlo.“

- Pod Teom si už odohral jednu sezónu v slovinskom Grosuplje. Je to typ trénera, pod akým hráš rád?

"Áno presne tak. Pod Teom som hral a viem, že dokáže z hráčov vždy vyťažiť maximum. Tréningy sú náročné, ale majú svoj význam. Viem, že venuje veľký dôraz pri výbere hráčov na ich povahové vlastnosti, čo sa prejaví počas sezóny. Pod Teom sa hrá rýchly basketbal, ale kontrolovaný a to mi vyhovuje."

- Mal si počas leta aj iné ponuky na prestup?

"Áno, mal som aj iné ponuky, ale rozhodol som sa pre Levice, lebo to tak cítim, že je to dobrá voľba pre mňa. Je to pre mňa nová výzva a teším sa na ňu."

- Prichádzaš do tímu majstra, očakávania u fanúšikov budú určite vysoké a súperi si budú dávať na Patriotov väčší pozor. Si na to pripravený?

"Tlak v určitej miere je pre nás športovcov potrebný. Je to naša práca a basketbal hráme pre fanúšikov. Teším sa na túto výzvu a verím, že nás čaká dobrá sezóna. Budem rád ak potešíme ľudí a prinesieme im dobrý basketbal a víťazstvá."

- Sezónu si ukončil práve na palubovke Levíc zranením v piatom semifinálovom zápase. Ako vyzerá tvoje rameno teraz?

"Všetko je na dobrej ceste, aby som bol na začiatok letnej prípravy 100% pripravený. Absolvujem rehabilitácie a cvičenia a ruku postupne zaťažujem. Bude to dobré. Ak by som neveril, že budem v poriadku a môžem tímu pomôcť, tak tu nie som."

- Káder Patriotov sa postupne napĺňa. Momentálne sú okrem teba podpísaní štyria slovenskí hráči a Chorvát Katura. Čo hovoríš na zloženie tímu?

"V kádri sú talentovaní slovenskí hráči, ktorí spravili za rok veľký pokrok a ešte stále sa môžu zlepšovať, čo je skvelé. S Borisom sa poznám, hrali sme spolu. Teším sa na tento tím, lebo myslím, že mu môžem pomôcť, tak ako chalani môžu pomôcť mne. Myslím si, že aj Luka Katura bude dobrou posilou pre náš tím."

- Tradičné južanské derby pocítiš teraz z druhej strany. Neobávaš sa aká bude reakcia fanúšikov Komárna?

"Ani nie, prežil som tam dva pekné roky. Viem, čo derby znamená pre oba kluby. Teším sa naň a verím, že v ňom budeme úspešní."

Zdroj: basketballevice.sk, Foto: Lukáš Droppan