• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prečítajte si rozhovor s kapitánom Prievidzu na sezónu 2016/2017 Markom Batinom.

- V ročníku 2016/2017 budeš kapitánom BC Prievidza. Ako vnímaš tento fakt?

Je to pre mňa veľká česť. Na mojom správaní sa však nič podstatné nezmení. Stále budem zo seba vydávať maximum a pomáhať spoluhráčom aby aj oni vydali zo seba všetko.

- Hovorí sa, že sú dva typy lídrov. Prvý je hlučný a druhý ide príkladom. Ktorý si podľa teba viac?

Určite prvý. Neviem byť ticho a nikdy som ani ticho nebol. Keď už tento moment nastane, znamená to, že sa deje niečo naozaj zlé. Takže sa prikláňam skôr k prvému typu.

- V sobotu začína Eurovia SBL. Aká je atmosféra v tíme?

Atmosféra v tíme je výborná. Máme dobrú chémiu, každý tréning ideme na 100%, snažíme sa naučiť všetko, čo tréner pripravil a už sa všetci tešíme na prvý extraligový zápas.

- Počas ôsmych dní odohráte až 4 stretnutia, z toho 3 pred domácimi fanúšikmi. Ako sa vyrovnávaš s týmto náročným programom?

Rozpis je taký aký je. Keďže budeme hrať FIBA Europe Cup, musíme sa tomu prispôsobiť. Ideme krok po kroku a nerozmýšľame o tom čo bude ďalej. Sme sústredení na prvý zápas s Handlovou.

- V minulej sezóne sa hornonitrianske derby nehralo. Chýbali ti zápasy s Handlovou?

Samozrejme. Naposledy sme hrali proti Handlovej v semifinále v ročníku 2014/15. Boli to výborné zápasy a mrzelo ma, že v minulej sezóne nebola Handlová v lige. Veľmi ma teší, že si zmeriame sily hneď v prvom kole a verím, že si do Niké arény nájde cestu množstvo fanúšikov.

- Poznáš niektorých hráčov v tíme Handlovej?

Prvý ma napadne Peter Sedmák, ktorého považujem za výborného hráča a rešpektujem ho. Keď pôsobil v drese Interu Bratislava odohrali sme proti sebe množstvo kvalitných stretnutí. Celý tím je však určite výborný a my sa musíme zodpovedne pripraviť, aby sme boli úspešní.

- Máš nejaký odkaz pre fanúšikov na záver?

Určite nemusím pripomínať aká bola minulá sezóna. Práve naši fanúšikovia nás obrovsky podporovali pri ceste za titulom. Na zápas s Handlovou netreba špeciálne pozývať, lebo viem, že obidva fanúšikovské tábory prídu vo veľkom počte a vytvoria výbornú atmosféru.

Autor: Roman Adámik, Zdroj: pdbasket.tv

Foto: Peter Peniaško