• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stredajšie tradičné derby medzi Komárnom a Levicami opäť raz ponúklo fanúšikom nezabudnuteľný basketbalový zážitok a drámu až do poslednej sekundy predĺženia.

Lepší štart do stretnutia mali domáci, následne prebrali Levičania zápas do svojich rúk a dokázali si vypracovať až sedemnásť bodový náskok, keď v 18.minúte viedli 32:49. Ten však domáci v druhom polčase zmazali a štyri a pol minúty pred koncom išli do päť bodového trháku 75:70. „Myslím si, že rozhodujúcim momentom v zápase, vďaka ktorému sme dokázali zvíťaziť bolo to, že sme bojovali ako tím a do poslednej sekundy sme verili, že v Komárne môžeme uspieť,“ zamyslel sa po zápase Josh Nofflet, s 19 bodmi a 9 doskokmi najproduktívnejší hráč Levíc v zápase.

Patriotov vrátil do hry sedemnásť sekúnd pred koncom základnej hracej doby Jarvis Summers, ktorý premenil ťažkú trojbodovú strelu a vyrovnal na 83:83. V predĺžení už dominovali zeleno-žltí a v Komárne dosiahli piate víťazstvo v šiestom zápase na palubovkách súperov v sezóne. „Vedeli sme už pred zápasom, že nás čaká kvalitný súper a zvíťaziť tam nebude jednoduché. Keď domáci v druhom polčase zapli na vyššie otáčky a dostali sa do vedenia, nespanikárili sme, uchovali sme si chladnú hlavu, hrali sme naďalej našu hru a to nás aj dostalo do predĺženia. V ňom sme si postrážili úvod, dostali sme sa do vedenia a z Komárna sme si odviezli cenné víťazstvo,“ dodal Nofflet.

V posledných troch zápasoch nastrieľal Josh 19, 14 a 19 bodov a po nie celkom výraznom úvode sa rozohral do výbornej formy. „Posledné zápasy som sa cítil na palubovke veľmi dobre. Konečne som sa dostal do hernej pohody, aj fyzicky som teraz na tom skvele. Je pre mňa dôležité, že mi spoluhráči veria a počas zápasu mi vytvárajú pozície, z ktorých dokážem ľahko skórovať. Snažím sa pomôcť tímu a byť užitočný v systéme, ktorý hráme."

Tak ako predtým v Nitre, či v Handlovej, aj včera v Komárne veľmi pomohli hráčom na palubovke fanúšikovia Levíc, čo ocenili aj samotní hráči. „Naši fanúšikovia sú skvelí! Sú pre nás skutočným šiestym hráčom na palubovke. Aj včera nám veľmi pomohli hlavne v momentoch, keď sa domáci dostávali do vedenia. Boli pre nás motiváciou, aby sme ten zápas vyhrali pre nich,“ dodal na záver Josh Nofflet.

Autor: Ladislav Garaj, zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan