• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do Košíc prišiel slovenský reprezentant Milan Žiak naplniť majstrovské ambície v sezóne 2016/2017. „Býci“ sa postupne zohrávajú, výsledkom čoho sú zatiaľ štyri víťazstvá a dve prehry.

Prvé kroky Žiaka v novom drese však neboli ideálne, z reprezentácie sa vrátil s drobným zranením, z ktorého sa ale dokázal dať rýchlo dokopy. „Necítil som to nejako. Fyzioterapeuti v Bratislave a Košiciach ma dali dokopy. Cítil som sa už dobre v prvom zápase, už ma nič neobmedzuje,“ povedal samotný hráč. V úvode nového ročníka prišli pre zverencov Dražena Brajkoviča dve tesné prehry – 84:88 na Interi a 82:83 vo Svite. Košičania však odpovedali víťazstvami nad Handlovou (93:67) a v Komárne (83:95). „My sme chceli vyhrať už vo Svite, takéto výhry so silnými súpermi vonku sa najviac počítajú. Vo Svite nám to bohužiaľ nevyšlo, v Komárne nám to už však vyšlo. Boli síce oslabení, ale dôležité bolo, že sme to využili,“ uviedol Žiak.

Rozohrávač Košíc sa okamžite zaradil ku kľúčovým členom tímu, podľa očakávania je členom základnej zostavy, čo dokazujú aj jeho doterajšie zápasové priemery – 14,7 bodu, 2,3 doskoku a 4,8 asistencie. „Zatiaľ som spokojný. Zo začiatku som sa musel zapracovať do tímu, chalani mi však pomohli, s trénerom som komunikoval. V tomto smere je to v poriadku, zostáva už len viac zohrať a vyhrávať,“ prezentoval svoj názor slovenský reprezentant.

„Býci“ zatiaľ nehľadia na predbežnú tabuľku, v ktorej sú na piatej pozícii. Pre nich je totiž prvoradý zápas s každým súperom. „Pre nás je každý zápas dôležitý, musíme sa naň poriadne pripraviť a nikoho nepodceňovať. Každý tím má iné rozlosovanie, nepozeráme sa na tabuľku momentálne. Po prvej polovici uvidíme reálny stav. Na nič sa nevyhovárame, mohli sme o jeden zápas vyhrať viac a bol by som spokojný,“ povedal Žiak. Skúsený rozohrávač si na seba nepripúšťa ani tlak prameniaci z najvyšších klubových ambícií. „Ja som prišiel do klubu s tým, že chcem vyhrávať. Pokiaľ sa nebude víťaziť, tak si urobím sám na seba tlak. Nepotrebujem nikoho, aby na mňa tlačil,“ dodal na záver hráč Košíc.

Foto: Peter Jesenský