• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice hlásia novú posilu! Do sobotňajšieho súboja proti nováčikovi z Lučenca vyrukujú už aj s 25-ročným srbským rozohrávačom Nikšom Nikoličom. Do metropoly východu prichádza z bosnianskeho Takova Leotar, predošlé dve sezóny odohral za rumunský klub Gaz Metan Medias.

“V slovenskej súťaži som ešte nehral, ale o tejto lige i tomto klube som počul pekné veci. Viem veľmi dobre, že KB Košice predstavujú veľkými ambíciami a kvalitnými podmienkam. Prišiel som sem s úmyslom vydať zo seba to najlepšie a pomôcť tímu k víťazstvám,” rozhovoril sa Nikša Nikolič. 

Hoci ešte na Slovensku nikdy predtým nepôsobil, do úplne neznámeho prostredia 188 centimetrový rozohrávač predsa len neprichádza.

“Poznám oboch srbských hráčov v tíme. Obzvlášť proti Radenkovi Pilčevičovi som nastupoval v rumunskej lige. Informovaný som však aj o ďalších nových spoluhráčov, pretože tu na Slovensku už hralo veľa mojich krajanov,” pokračuje Nikša. Práve krajania Pilčevič a Ivelja by mali urýchliť adaptáciu v novom prostredí. “Cítim sa tu ako doma. Aj chalani zo Slovenska už pochytili nejaké tie balkánske slovíčka a s komunikáciou nie je žiadny problém. Verím, že si rýchlo zvyknem na nový systém. Rýchla adaptácia bude dôležitá, pretože už v sobotu a potom v stredu nás čakajú dôležité zápasy.”

O Košiciach vedel pred svojim príchodom iba to, že ide o druhé najväčšie mesto Slovenska. “Musím sa priznať, že som toho o tomto meste a tejto lige veľa nevedel. Viem ale dobre, že slovenský basketbal v posledných rokoch napreduje a to isté platí aj o tejto lige. Okrem toho viem, že tu máte populárny ženský basketbalový klub. Jeho meno je v Európe známe,” vyslovil sa Nikolič, ktorý si už stihol pozrieť aj centrum mesta. “Musím povedať, že Hlavná ulica je veľmi pekná. Videl som tam mnoho kaviarničiek a postupne ich určite spoznám aj bližšie. Prvý dojem je naozaj veľmi dobrý.”

Premiéru v žlto-červenom drese KB Košice absolvuje Nikolič v sobotu proti Lučencu.

“Hráme doma a tak očakávam víťazstvo. Viem, že je to naša úloha a osobne sa pokúsim podať výkon, ktorý bude prospešný pre tím,” dodal Nikša Nikolič.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbosice.sk