• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre PP & TV Raj Žilina sa účinkovanie v aktuálnom ročníku Slovenskej basketbalovej ligy skončilo po neúspešnej štvrťfinálovej sérii so Svitom. Štvorica hráčov - Róbert Rožánek, Jakub Merešš, Oliver Tot a DeAndre Dickson zhodnotila pre klubový web celú sezónu v podaní "bielo-červených".

  1. Ako hodnotíš základnú časť sezóny?
  2. Ako hodnotíš štvrťfinále play-off proti Svitu?
  3. Čo hovoríš na atmosféru na zápasoch?
  4. Čo by si odkázal fanúšikom?

Róbert Rožánek

  1. Myslím si, že základná časť dopadla v konečnom dôsledku nad očakávania a dá sa preto hodnotiť pozitívne. Možno sme si mohli udržať štvrté miesto, ktoré nám patrilo po polovici súťaže, no mali sme slabšie obdobie, pre ktoré sme sa umiestnili po základnej časti na piatom mieste. Celkovo ale určite prevládajú pozitíva.
  2. V play-off sme bohužiaľ nezvládli posledný domáci zápas, kedy sme svojimi chybami prišli o vedenie. Aj tu sa asi ukázali väčšie skúsenosti Svitu, ktorý napokon postúpil. Škoda, že sa nerozhodovalo až v piatom zápase. Nedá sa nič robiť a všetci sa z toho musíme poučiť.
  3. Fanúšikovia boli skvelí. Celú sezónu nás hnali dopredu a starali sa o vynikajúcu atmosféru na domácich aj vonkajších zápasoch. Všetci v tíme sme im za to veľmi vďační.
  4. Ďakujeme, že ste pri nás stáli aj v čase, keď sa nedarilo. Verím, že sme vás našimi výkonmi nesklamali a budete šiestym hráčom PP & TV RAJ Žilina aj budúci rok.

IMG 1270

Jakub Merešš

  1. Prvá polovica základnej časti bola z nášho pohľadu skvelá. Porazili sme každý tím a držali sme sa na popredných miestach tabuľky. Po novom roku prišiel jemný útlm, kedy sme prehrali viac zápasov. Základnú časť napriek tomu hodnotím ako úspešnú.
  2. Svit je kvalitný tím. Do každého zápasu sme išli s tým, že nemáme čo stratiť a chceme vyhrať. Veľmi som si chcel zahrať rozhodujúci zápas vo Svite, čo sa nám bohužiaľ nepodarilo. Taký je šport.
  3. Naši fanúšikovia patria k najlepším v lige. Každé domáce stretnutie nás hnali dopredu a dodávali nám obrovskú energiu.
  4. Ďakujem, že ste nás podporovali v dobrom aj zlom počas celej sezóny. Hrať pred vami bolo veľkým zážitkom.

IMG 1274

Oliver Tot

  1. Podľa mňa predčili mnohé očakávania. V tretej štvrtine základnej časti sme museli bojovať so zraneniami a s obmenou niektorých hráčov v tíme. Aj keď sme vypadli z najlepšej štvorky, myslím si, že z piateho miesto sme mali dobrú pozíciu pred play-off.
  2. Mrzí ma, že sme si nevybojovali piaty zápas vo Svite. V štvrtom stretnutí sme mali všetko vo vlastných rukách, no neustrážili sme si náskok, ktorý sme si vytvorili. Mrzí ma to o to viac, pretože ak by sme znova cestovali do Svitu, bolo by to podľa mňa napínavé vyvrcholenie série.
  3. Fanúšikovia boli počas celej sezóny výborní. Bolo vidieť, že sa zabávali keď sa nám darilo a naopak podporovali nás keď nám to nešlo. Ako hráči sme si to veľmi cenili.
  4. My hráči to robíme práve pre vás a sme radi, keď nás prichádzate podporiť. Patrí vám teda jedno veľké ĎAKUJEM!

IMG 1488

DeAndre Dickson

  1. Myslím si, že sme mali výbornú základnú časť. Napriek mnohým vzostupom a pádom sme hrali dobre a boli sme schopní byť vyrovnaným súperom každému v lige.
  2. Bohužiaľ sezóna pre nás skončila už v štvrťfinále, a teda skôr ako by sme chceli. Neznášam prehry, ale Svit postúpil zaslúžene. Napriek tomu, že sme vypadli, určite nám to nezobralo kredit za celkovo úspešnú sezónu.
  3. Atmosféra počas sezóny bola vynikajúca. Fanúšikovia tu v Žiline boli úžasní, čím veľkou mierou prispeli k našim úspechom. Vždy som sa tešil na domáce zápasy pred našimi priaznivcami.
  4. Všetkým by som chcel z celého srdca poďakovať. Som vďačný za podporu a zápal pre basketbal, ktorý som z vašej strany cítil vždy, keď som nastupoval na zápas. Hrať pre žilinských fanúšikov bolo pre mňa ako hrať pre veľkú rodinu. Fanúšikovská základňa klubu je úžasná a som vďačný, že som začal moju profesionálnu kariéru práve v Žiline.

Zdroj: bkzilina.sk, Foto: Jakub Ruman