• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Záver kalendárneho roka priniesol basketbalistom BK 04 AC LB Spišská Nová Ves dve víťazstva. Najskôr sa dočkali proti Karlovke po prelomení 52-zápasového čakania a proti Nitre sa ziskom dvoch bodov odlepili z posledného miesta tabuľky.

Zverenci trénera Dávida Demečka priniesli svojim fanúšikom nielen predvianočný darček, ale aj novoročný darček v podobe domáceho víťazstva. „Veril som, že predvedieme dobrý výkon. Chlapci to potvrdili. Boli hnaní aj fanklubom, ktorý sa konečne objavil v hľadisku na starom a známom mieste, čo považujem ja za veľmi pozitívne,“ začal s hodnotením stretnutia tréner Spišiakov. „Novovešťania“ predviedli zatiaľ najlepší výkon od svojho reštartu pred sezónou 2015/2016, súperovi z Nitry nedovolili ísť do vedenia ani na sekundu, všetky štyri štvrtiny boli v ich prospech a 91 bodov je ich nové strelecké maximum. „Ja chlapcom stále hovorím, že si musia veriť. Moju dôveru majú, čo sa týka streleckých možností. Musia to len pretaviť do úspešných košov. Hrali sme veľmi dobre v obrane a hlavne sme premieňali strelecké pokusy, s čím sme mali v predchádzajúcom zápase obrovský problém. Musím povedať, že úspešnosť streľby bola veľmi dobrá,“ uviedol Demečko.

Kolektívny výkon družstva sa pretavil aj do štatistík, štyria strelci sa dostali cez 10-bodovú hranicu, lavička prispela k víťazstvu 36 bodmi a každý zo zápasovej súpisky sa zapísal na streleckú listinu. „Dá sa povedať, že každý hráč chcel sám sebe dokázať, že vie hrať basketbal. V domácom prostredí je to o dosť emotívnejšie, ako niekedy vonku. Prišla opäť plná hala, čo ich hnalo dopredu. To bolo asi dosť rozhodujúce. Predchádzajúcu sezónu chodilo menej ľudí, ale teraz máme na zápasoch približne rovnaký počet fanúšikov. Verím, že budú chodiť ešte vo väčšom počte. Aj pre nich sa to hrá a chceme im ukázať, že vieme zdolať aj ďalších súperov,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi.

Víťazstvo 91:62 nad Nitrou neznamená len druhý dvojbodový zisk v aktuálnom ročníku, ale aj fakt, že sa Spišiaci po veľmi dlhej dobe odlepili z dna tabuľky. Prvý triumf prišiel pred vianočnými sviatkami, druhý v závere kalendárneho roka. Kedy príde tretí? „Musíme tam nájsť asi nejaký sviatok (smiech). Začíname tretiu štvrtinu základnej časti, rozlosovanie je rovnaké ako v tej prvej. Verím, že sebadôvera ešte narastie, bude sa nám viac dariť, budeme odvážnejší a dokážeme prekvapiť aj oveľa silnejších súperov,“ vyjadril sa na záver Demečko.

Foto: Peter Jaško