• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Interu Bratislava zvládli aj napriek viacerým absenciám domáci súboj so Svitom. Zverenci trénera Olivera Vidina si vybojovali dva body po tesnom výsledku 89:87.

„Žlto-čierni“ stále nie sú v kompletnom zložení, do zostavy sa takmer po dvoch mesiacoch vrátil Nemanja Barač, na maródku však pribudol k Radoslavovi Rančíkovi aj rozohrávač Goran Bulatovič. Svitu sa darilo najmä v prvom polčase, v ktorom si postupne vypracoval až 13-bodový náskok, v deviatej minúte stretnutia svietil na ukazovateli stav 30:17 pre hostí. Interu sa vydarila najmä tretia štvrtina, ktorú vyhral 31:19. „Nečakali sme ľahký zápas, predsa len sme dva razy predtým prehrali. Možno sme trošku v kríze, sme šťastní, že sme vyhrali, aj keď len o dva body. V prvom polčase nám nefungovala obrana, nevedeli sme sa dostatočne skoncentrovať. Cez prestávku sme si povedali čo máme zlepšiť, v druhej dvadsaťminútovke sme zabojovali a aj preto sme vyhrali. Zo spoluhráčov by som vyzdvihol najmä prácu Nemanju Barača, ktorý hral so sebazaprením, urobil veľa čiernej roboty. Samozrejme, že nám chýbajú zranení hráči. Verím, že do play off sa dáme dokopy a ukážeme našu plnohodnotnú silu,“ povedal autor 16 bodov na strane domácich Tomáš Mrviš.

Krídelník Interu mal výbornú bilanciu najmä spoza trojkového oblúka, keď zaznamenal štyri presné strely z piatich pokusov. „Keď som hrával v Prostějove, tam som mal úlohu vyslovene dávať trojky. Verím si na streľbe, dôležitá je psychika, keď sa mi začne dariť, tak trojky padajú,“ vysvetlil jeden z najlepších domácich hráčov.

Hráči Svitu mali na dosah ďalšie prekvapenie, pred týždňom vyhrali v Leviciach o dva body, tentoraz v Bratislave o dva body prehrali.  „Myslím, že si nemáme čo vyčítať. Sme na dobrej ceste, hráme vyrovnané zápasy aj s mužstvami z tých najvyšších priečok. V závere už je to tak trochu lotéria, v Leviciach sa nám pošťastilo vyhrať, v Bratislave to nevyšlo. Ja osobne som sa snažil pomôcť tímu ako sa len dalo. Hrali sme kolektívne, celkom sa nám darilo, škoda, že sme v druhom polčase dali Interu viac priestoru. Bojovali sme, na výhru to však nestačilo,“ hodnotil výkon svojho družstva 27-ročný rozohrávač Svitu Javier Gonzalez.

Podtatranci sa po 25. kole držia aj naďalej na piatom mieste, účasť v play off sa každým kolom stáva čoraz väčšou realitou. „Náš cieľ je v súčasnosti umiestnenie do ôsmeho miesta po základnej časti. Zaručilo by nám to účasť v play off, kde už je všetko možné. Už teraz sa snažíme zlepšovať zo zápasu na zápas. Zohrávame sa, výsledky ukazujú náš progres. Verím, že to bude tak pokračovať aj naďalej,“ myslí si Gonzalez.

Foto: Vladimír Dorňák