• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvý mesiac Slovenskej basketbalovej ligy sme odštartovali s bilanciou troch výhier a dvoch prehier. V úvodnom zápase sme v dramatickom závere nestačili na domácej palubovke na Prievidzu. Následne však prišli výhry v Spišskej Novej Vsi a doma so Svitom. Druhú prehru sme utŕžili v Handlovej. Aj tentokrát išlo o drámu až do poslednej sekundy. V poslednom októbrovom stretnutí sme doma pokorili Lučenec.

Generálneho manažéra Ondreja Šošku, trénera Ivana Kurillu a hráča Róberta Rožánka sme sa preto spýtali nasledujúce otázky:

  1. Ako hodnotíte prvý mesiac z pohľadu výsledkov a výkonov?
  2. Aká je momentálna nálada v tíme?
  3. Čaká vás séria zápasov s ašpirantmi na titul. S akými očakávaniami do týchto zápasov vstupujete?

Ondrej Šoška, generálny manažér:

  1. Ja osobne som zatiaľ spokojný. Už pred sezónou som veril, že sa nám podarilo dobre poskladať tím. Vyhrali sme ťažké zápasy so Svitom a v Spišskej Novej Vsi, škoda nešťastného záveru v Handlovej, mohlo to byt ešte veselšie.
  2. Nálada je výborná, ale čo ma najviac teší je, ako funguje kolektív. Chalani si navzájom doprajú, dopĺňajú sa, povzbudzujú a tešia sa. Toto mi minulú sezónu chýbalo, vzťahy medzi hráčmi neboli úplne ideálne.
  3. Tu sa ukáže naša sila a uvidíme, ako sme na tom v porovnaní s najlepšími. Sezóna ale ešte iba začala, zápasov bude veľa a verím, že dokážeme hrať s každým vyrovnanú partiu.

 

Ivan Kurilla, tréner:

  1. Výsledky a výkony by som v tejto fáze ešte hodnotiť nechcel. Čakajú nás zápasy s ťažkými súpermi a až po nich uzavrieme prvú štvrtinu súťaže. Stále sme len na začiatku. Na tréningu musíme tvrdo pracovať, aby sme sa po každom zápase posúvali dopredu. Od druhého zápasu nám chýbal Blagojević, ktorý nastúpil až na zápase proti Lučencu. Postupne sa rozbieha.
  2. Nálada v tíme je dobrá. No na tréningu potrebujeme mať pracovnú náladu a až po víťazných zápasoch sa môžeme radovať.
  3. Čakajú nás štyri tímy, ktoré mali nie len v minulosti, ale aj v súčasnosti vysokú hráčsku kvalitu. Trikrát budeme hrať vonku a raz sa predstavíme doma. Ideme od zápasu k zápasu. Do každého z týchto stretnutí treba nastupovať s maximálnou koncentráciou. Už prvý na palubovke Komárna, pred skvelým publikom, bude pre nás dobrou previerkou. Určite ideme bojovať o čo najlepší výsledok. A následne krok po kroku smerom k ďalším zápasom.

 

Róbert Rožánek, hráč:

  1. Myslím si, že prvý mesiac bol pre nás dosť úspešný. Škoda zápasu v Handlovej, ktorý pre nás skončil smolne. Celkovo sme však uhrali dobré výsledky a sezónu sme odštartovali nádejne.
  2. Nálada v tíme je veľmi dobrá a priateľská a všetci sa tešíme na ďalšie zápasy.
  3. Do každého z týchto stretnutí budeme nastupovať s cieľom uhrať čo najlepší výsledok a hlavne zanechať dobrý dojem. Ide o kvalitných súperov, ale rozhodne sa ideme pobiť o víťazstvá.

Zdroj: bkzilina.sk, Foto: Daniel Faix