• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

"Baníkov" čaká v sobotu 31. augusta prvý prípravný zápas, v ktorom si zmerajú sily s basketbalovým klubom BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Na skompletizovanej súpiske Handlovej figuruje aj päť odchovancov. Tomáš Mrviš, Adam Stehlík, Michal Dolník, Branislav Mátych a päticu uzatvára Filip Bartuš, ktorý sa pred začiatkom predsezónnej prípravy pripojil k tímu po ukončení pôsobenia medzi juniormi.

Pre najmladšieho, iba devätnásťročného rozohrávača, to bude prvá sezóna v mužskom basketbale. Prechod z juniorského do seniorského basketbalu je pre každého hráča zložitý, kvalita je omnoho vyššia, čo si študent strednej odbornej školy uvedomuje: "Mužský basketbal je oproti juniorskemu veľmi rozdielny a ja pociťujem oveľa väčšiu zodpovednosť. Vážim si túto príležitosť a preto budem dávať zo seba maximum," vyhlásil mladý rozohrávač. Filip nič nepodcenil a okrem oddychu sa počas leta fyzicky pripravoval na náročné tréningy pod taktovkou Branka Maksimoviča. "Cez leto som sa pripravoval individuálne hlavne v posilňovni a v telocvični. Tréningy sú ťažké a kvalitné a ja sa snažím odovzdať na nich maximum. Chcel by som určite zapracovať na streľbe a obrane," dodáva najmladší hráč handlovskej súpisky.

Rodák z Handlovej študuje obchod a podnikanie a v tomto školskom roku ho čaká maturitná skúška. Rodina a šport sú jeho najväčšie priority a basketbalu sa venuje od piatej triedy. "Už ako malý som chodieval na basketbal a vždy sa mi páčila atmosféra, ktorú vytváral handlovský fanklub. Basketbal sa mi zapáčil a od deviatich rokov som ho začal hrávať," zaspomínal Filip na svoje detstvo.

Každý chlapec má svoj idol, niekoho ku komu vzhliada. Pre mladého športovca je teda splneným snom zahrať si s ním v jednom tíme. Filip má to šťastie, že sa mu to splnilo. "Mojim vzorom je Tomáš Mrviš. Už ako malý chlapec som chodieval na zápasy, keď hrával za Handlovú. Je to vynikajúci pocit, byť s ním teraz v tíme," prezradil Filip s úsmevom.

Najmladší hráč na súpiske "baníkov" je spokojný aj so svojimi novými spoluhráčmi. Napriek tomu, že v seniorskom basketbale ešte veľa skúseností nemá, na palubovke by chcel stráviť čo najviac času. "Na prvý zápas sa veľmi teším. Mojou ambíciou je dostať čo najväčší priestor na palubovke. Chcem sa každým dňom zlepšovať a som veľmi rád, že som sa dostal do tejto skvelej partie. V tíme sú skúsení hráči, ktorí mi na tréningu pomáhajú a vždy poradia. Chcel by som dosiahnuť v sezóne čo najväčšiu minutáž a čo najlepšie výsledky," prezradil svoje ambície handlovský odchovanec.

Filipa čaká získavanie nových skúseností a tvrdej práce. Všetko má vo svojich rukách a ak bude na sebe ďalej usilovne pracovať, určite to prinesie želané ovocie. "Je to zaujímavý hráč na strednej rozohrávke. Na tréningoch sa snaží odovzdať maximum, pracuje výborne, aj keď v niektorých veciach má ešte problémy. Tie ale pripisujem inému hernému štýlu z "juniorky". Každým dňom je u neho vidieť pokrok," zhodnotil mladého basketbalistu tréner "baníkov" Branko Maksimovič.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová