• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Karlovka vyhrala tretí z predchádzajúcich štyroch zápasov, tentoraz zdolala doma Svit 91:84. Viac ako o výsledku sa však hovorilo o koncovke stretnutia.

V stretnutí to bolo ako na hojdačke, v jednej chvíli vyhrávali domáci rozdielom 13 bodov, ale o pár minút boli v päťbodovom vedení hostia. Zlomový okamih prišiel tri minúty pred koncom zápasu, rozhodcovia odpískali „za filmovanie“ prísnu druhú technickú chybu rozohrávačovi hostí Gonzalezovi, čo znamenalo, že musel ísť predčasne pod sprchy. Na to zareagoval tréner Svitu Michal Madzin a po pár momentoch nasledoval svojho hráča do šatne. V tomto momente viedla Karlovka 76:73, Kožár premenil štyri trestné hody za sebou, Lehman následne zaznamenal úspešný trojkový pokus a razom viedli domáci o desať bodov. Svit bez trénera na lavičke, bez plnohodnotného rozohrávača (poz. Singletary pre zranenie chýbal, Gonzalez bol vylúčený) sa už na výraznejší odpor nezmohol.

„ Hrali sme clonu na loptu, driblujúci hráč (Gonzalez) pokračoval ďalej a hráč Karlovky (Hašan) spadol na zem. Rozhodca odpískal technickú chybu, pripravovali sme sa, že ideme hádzať trestný hod. Bol som veľmi prekvapený, keď som sa dozvedel, že technická chyba bola odpískaná nášmu hráčovi. Uvedomil som si, že Gonzalez je tým pádom vylúčený, keďže už jednu technickú z prvej štvrtiny mal. Moja následná reakcia už vyplynula z nazbieraných emócií z daného momentu. Kvôli mojim hráčom ma štve, že som ňou navýšil bodový deficit nášho družstva, s ktorým sme museli do záveru bojovať. Nechal som sa uniesť emóciami, ale v športe sa to občas stane,“ uviedol na margo kľúčovej situácie tréner hostí Michal Madzin.

Karlovka v zápase premárnila náskok z prvého polčasu a časť zápasu prehrala aj 5:23. „Prestali sme plniť veci v obrane, nekoncentrovanosťou sme dostali súpera do zápasu, potom sme zmenili obranu, trochu sme eliminovali ich útok. Som rád, že sme si to napokon postrážili a zvíťazili sme. Prispela k tomu aj situácia z 37.mej minúty, ktorú by som nechcel komentovať,“ hodnotil výpadok v druhom polčase tréner Peter Ivanovič.

Svitu citeľne chýbal zranený Singletary, Karlovka hrala bez Abrháma, Hliváka a Krajčíra. „Náš káder je dosť široký na to, aby sme chýbajúcich spoluhráčov nahradili. Všetci vedia hrať basketbal, každý má svoju úlohu na ihrisku, keď sa stane takýto výpadok na ihrisku, vieme sa s ním vyrovnať. Raz zaberie jeden, inokedy niekto iný,“ hovorí pivot Karlovky Juraj Hašan. „Podtatranci“ v Bratislave zaznamenali štvrtú prehru za sebou, v tabuľke sa prepadli na šiestu pozíciu. „Prvý polčas nám nevyšiel, potom sme sa výrazne zlepšili, vrátili sme sa do zápasu. Vo štvrtej štvrtine bolo všetko otvorené až do toho momentu z 37. minúty. To bol zlom, z toho útoku sme dostali 7 bodov a už sme to nedokázali dotiahnuť. Ideme ďalej, v piatok nás čaká Spišská Nová Ves, dúfam, že si napravíme chuť,“ zhodnotil duel v Bratislave krídelník Svitu Roman Findura.    

Foto: Martin Šopinec