• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Svoj premiérový zápas na poste hlavného trénera KB Košice absolvoval Richard Leško v Leviciach. Skúška ohňom dopadla na výbornú, jeho zverenci zvíťazili proti Patriotom 88:78.

„Zápas by chlapci vyhrali aj bezo mňa (úsmev). Je to ich úžasné víťazstvo, s takouto energiou a takým entuziazmom keď budú hrať, tak to bude skvelé. Ja som prispel iba trochu, gratulujem chlapcom k takému výkonu. Máme na čom stavať,“ vyjadril sa po zápase nový tréner Košíc. „Býci“ pod jeho vedením predviedli oveľa koncentrovanejší a kvalitnejší výkon ako v predošlých stretnutiach. „Vždy prinesie zmena určitý efekt, u nás je to zatiaľ pozitívny efekt. Som rád za zápas s Levicami,“ povedal Leško.

Košice zvládli nápor levického tímu na prelome tretej a štvrtej štvrtiny, skúsenosti na ich strane priniesli na konci víťazstvo. Drobné zmeny v hre však už bolo badať. „Poviem to na rovinu a už som to aj povedal, nejdem meniť systém. Košice sú prvé v tabuľke, nie sme na piatom alebo šiestom mieste, že je potrebné niečo radikálne zmeniť. Skôr trochu psychológiu, možno zopár iných vecí, ale nič radikálne,“ uviedol kormidelník prvého tímu tabuľky. Oproti svojmu predchodcovi dal Leško priestor aj viacerým hráčom z rotácie, čím umožnil rovnomerne rozložiť sily na kľúčové okamihy zápasu. „Košice majú úplne vyrovnaný káder, kde môže hrať hocikto z týchto hráčov. Ja im maximálne verím. Budú hrať všetci,“ vyhlásil tréner Košíc.

Debut si spolu s Leškom odbila aj nová košická posila – Nikola Siladji. Ten je zatiaľ v metropole východu na skúške, v Leviciach zaznamenal za niečo vyše siedmich minút 3 body, 3 doskoky, 2 zisky a jeden blok. „Nie je jednoduché debutovať hneď v takomto zápase. Potrebuje viac času v tréningovom procese s družstvom. Dáme mu ešte čas,“ uviedol na jeho adresu Leško.

Prekvapivá trénerská zmena v Košiciach bola hlavnou témou na začiatku týždňa medzi basketbalovou verejnosťou na Slovenskou. Bol z tohto kroku Leško prekvapený? „V klube sme sa dohodli, že budeme pozerať dopredu a nekomentovať úplne do podrobností. Myslím si, že to bolo prekvapenie pre viacerých,“ odpovedal 35-ročný kormidelník. „Býci“ si držia post lídra Eurovia SBL, predsezónne ciele sú stále realitou, je však ešte potrebné podľa Leška vyladiť určité prvky v ich hre: „Keď chceme dosiahnuť ciele, ktoré máme túto sezónu, tak musíme pracovať na obrane. Napríklad prvý polčas v Leviciach bol super, dostali sme 32 bodov. Druhý polčas už nebol taký super. Myslím si, že v útoku sme okej.“

Foto: Peter Jesenský