• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vstup do finálovej série medzi Interom a Komárnom mali lepší domáci basketbalisti. Tréner "žlto-čiernych" Oliver Vidin pochválil svojich zverencov za celkový výkon, ale zároveň upozornil na zlepšenie vstupov do stretnutia.

 

"Myslím si, že sme ku koncu boli lepším družstvom. Tretia a štvrtá štvrtina napokon rozhodla. Dovolili sme Komárnu len 23 bodov za druhý polčas, čo je dosť dobrá vizitka obrany. Na druhej strane, tragicky sme hrali prvú štvrtinu. Komárno síce prišlo uvoľnené, dali nejaké svoje strely. Potom sme sa však dotiahli a už si neboli takí istí. My sme boli pod tlakom, prvý finálový zápas je vždy taký nervózny. Teraz si myslím, že prejde tlak na ich stranu. Uvidíme ako sa s tým vyrovnajú," začal s hodnotením duelu Vidin.

Interu nevyšiel veru absolútne úvod do zápasu, svojho súpera dokázali pustiť až do dvojciferného náskoku, ale od druhej štvrtiny predvádzali úplne diametrálne odlišný výkon. "Viac sme zabrali, začali sme hrať s väčšou koncentráciou. Doskakovali sme, nedovolili sme útočný doskok, čo bol veľký problém v prvej štvrtine. Druhá vec je, že už nemali také otvorené strely za tri body, čo bol tiež problém v prvom zápase série s Prievidzou. Dovolili sme im vtedy 15 trojek, z toho asi desať po otvorených strelách. To sa nemôže stávať, je to finále play off. Musí sa hrať na dvesto percent," vyhlásil tréner Interu. 

Obrat prišiel v druhom polčase, v ktorom začali domáci hráči ťažiť zo širšej rotácie a energie. "Obidve družstvá hrali s istým počtom hráčov. Chýbal nám James Kinney, ale to nevadí. Sú tu druhí hráči, ktorí môžu potiahnuť. Do ďalšieho zápasu určite zapojíme viac hráčov, lebo máme na to rotáciu. Bude to lepšie. Myslím si, že musíme postupom série zlepšovať našu hru," povedal Vidin. Súpera dokázali takmer zlomiť až vo štvrtej štvrtine, keď v jednom momente viedli rozdielom dvanástich bodov. "Myslím si, že nemohli vydržať intenzitu tohto zápasu do konca. To nič neznamená, lebo my sa musíme sústrediť na začiatok. Nikdy sme nemali takýto zlý začiatok s Komárnom. Myslím si, že to vyplýva z nervozity, ktorú sme mali na začiatku prvej štvrtiny. Zápas sa nevyhráva počas dvoch minút, musí sa hrať 40 minút zodpovedne, aby sa dotiahol do víťazného konca," vyjadril sa kormidelník bratislavského celku.

Komárno sa však nevzdalo, v závere stiahlo na rozdiel jedinej trojky a ak by Langston premenil oba trestné hody, tak to mohlo byť v poslednej minúte len o bod. "Mysleli sme si, že už vyhrávame. To je najhoršie, čo sa môže stať. To sa stalo Prievidzi proti nám, keď vyhrávali šesť minút pred koncom o 17 bodov a my sme to potom otočili. Netreba sa spoliehať na výsledok, netreba si všímať skóre. Treba len hrať a dokázať to, na čo majú naši chlapci," dodal k záveru Vidin.

Inter tak natiahol tohtosezónnu víťaznú sériu proti Komárnu už na šesť stretnutí, ale v stredu to nebudú mať na juhu Slovenska jednoduché. "Komárno je jediným tímom, ktoré s nami prehralo dvakrát doma. Máme na nich, ale musíme proste zabrať. Keď nezaberieme, tak nemáme na nikoho. Keď zaberieme, tak máme na každého. Zápas to ukázal. Nám je úplne jedno, či hráme doma alebo vonku. Náš výkon, keď je dobrý, tak je úplne jedno, kde hráme," uzatvoril hodnotenie tréner Interu.

Foto: Vladimír Dorňák