• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S novým tímom Baníkov na sezónu 2019/2020 ste sa už na našom webe mohli zoznámiť. Do Handlovej prišli nové posily, z minulej sezóny ale zostali štyria hráči. Z kvarteta basketbalistov Jakub Petráš, Filip Halada, Adam Stehlík a Michal Dolník, sme pred pár dňami vyspovedali Jakuba Petráša a dnes prinášame rozhovor s Filipom Haladom, ktorý bude tak ako Jakub, pokračovať v nadchádzajúcej sezóne v drese Baníka.

Ľavoruký mládežnícky reprezentant Česka prišiel do Handlovej v minulej sezóne. Vedenie Baníka Filipa angažovalo v novembri 2018 po sérií troch prehier v rade a mal byť prínosom najmä v hre spoza perimetra. Za Handlovú nastúpil v 27 zápasoch, na palubovke trávil v priemere 30,3 min. a dosahoval 13,1 bodu a 4,6 doskoku na jedno stretnutie. Filipovi sa v Handlovej páči a oceňuje aj vzťah handlovských fanúšikov k basketbalu. „Dva faktory ma presvedčili, aby som ostal v Handlovej. To, aký majú vzťah fanúšikovia k basketbalu a ako sú prepojení s hráčmi. Žijú, bavia sa basketbalom a ja osobne sa cítim dobre ako na palubovke, tak aj mimo nej. Druhý faktor je, že zostal tréner Branko Maksimovič, verí mi a ja verím jemu. Toto mi chýbalo v Čechách,“ vysvetľuje dvadsaťsedemročný krídelník, prečo kývol na ponuku handlovského Baníka.

Filip už na Slovensku pôsobil, tri sezóny odohral v Komárne, kde sa mu podarilo dosiahnuť majstrovský titul a dva vicemajstrovské. V predchádzajúcej sezóne sa v drese Baníka zo zisku medaile netešil, Handlová totiž vypadla vo štvrťfinále, keď nestačila na Patriotov. Sympatický krídelník ale verí, že v zeleno-čiernom drese získa titul. „Rád si dávam výzvy a moja výzva je získať s Handlovou medailu. Náš tím má podľa mňa silnú chémiu v kolektíve, rýchlosť na palubovke a bojovnosť, jeden za všetkých a všetci za jedného,“ povedal Filip o svojich ambíciách.

Rodák z Karlových Varov po ťažkej sezóne zažil naozaj bohaté leto. Okrem oddychu však nezaháľal a pripravil sa aj na tvrdé tréningy. „Voľno som strávil trénovaním, mal som individuálny plán od Maťa Mrviša, zameriavali sme sa na moje slabiny. Okrem toho som aj odpočíval, dobíjal som energiu, predával som skúsenosti mladým talentom na basketbalových kempoch a cestoval som. Leto som si doslova užil a zažil plno zážitkov s mojou snúbenicou Sisi,“ zaspomínal si Filip. Po zaslúženom oddychu už naplno trénuje na sezónu 2019/2020. „Na novú sezónu sa pripravujeme dôkladne, máme tvrdé a kvalitné tréningy,“ prezradil handlovský krídelník.

Aj keď Filip obliekal dres Baníka už v minulej sezóne, z pôvodného tímu zostali len štyria hráči. Zvykať si tak musí na nových spoluhráčov. Nový káder ale vníma pozitívne a ako sám hovorí: „Partia sa tu zišla dobrá, zatiaľ sa v šatni, aj na palubovke cítim dobre a nehovorím iba o sebe. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej, keď prídu zápasy a aj zlé momenty. Verím, že vytvoríme silný tím.“

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Daniel Faix