• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Novou tvárou v tíme BC Prievidza je Palestínčan s americkým a švédskym pasom Omar Nabil Krayem. Tridsaťročný rozohrávač absolvoval svoju premiéru v prievidzskom drese v piatkovom zápase Slovenského pohára proti Svitu. V úvodnom vystúpení si pripísal 14 bodov, 8 asistencií a 5 doskokov. O jeho pocitoch z nového tímu, ale aj o kľúči k úspechu v hornonitrianskom derby sa dočítate v najbližších riadkoch.

- Premiérové pôsobenie na Slovensku, aké si mal informácie pred príchodom?

"Veľa informácii som nemal, ale hrával som v Maďarsku, takže poznám túto časť Európy. Zatiaľ sa mi tu páči, Slováci sú veľmi milí."

- Aké sú tvoje prvé pocity z nového trénera a spoluhráčov?

"Trénera veľmi rešpektujem. Páči sa mi jeho vášeň. Som rád, že som sem prišiel a verím, že spoločne obhájime titul a ja k nemu prispejem najlepšie ako dokážem. V tíme máme množstvo výborných hráčov na každej pozícii. Snažím sa s nimi čo najlepšie zohrať a verím, že výhry sa dostavia."

- Čo ukázal premiérový zápas proti Svitu?

"Cítim sa trochu unavený. Ešte stále na mňa vplýva časový posun a tiež si ešte len zvykám na slovenskú súťaž. Napriek prehre vidím aj pozitíva. Náš tím má veľký potenciál. Môžeme sa ešte veľmi zlepšiť vo všetkých aspektoch. Na basketbale je dobré, že sa počas sezóny hrá množstvo zápasov. Keď prehráte, musíte sa rýchlo pripraviť na ďalší súboj, v ktorom to môžete napraviť."

- Najbližší zápas odohráte proti Handlovej. Počul si o vzájomnej veľkej rivalite?

"Áno, počul. Viem, že ide o rivala. Na Handlovú sa dôkladne pripravujeme. Teším sa na skvelú atmosféru a verím, že našim fanúšikom sa predvedieme v čo najlepšom svetle."

- Čo bude kľúčom k úspechu v tomto zápase?

"Obrana, obrana, obrana. Iba keď budeme hrať dobre v obrane, môžeme vyhrať. Musíme hrať tvrdo s dostatočnou energiou. Myslím si, že tím je trochu mentálne unavený. Snažím sa byť pre spoluhráčov akousi injekciou novej energie."

- Reprezentoval si Palestínu, ktorá nie je oficiálnou krajinou. Čo pre teba znamenalo, že si si mohol na seba navliecť reprezentačný dres?

"Znamená to veľmi veľa. Palestína je vojnovou krajinou. Som rád, že som mohol reprezentovať krajinu a ukázať tak deťom, že všetko je možné a že aj oni raz môžu hrať basketbal na vysokej úrovni."

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Vladimír Dorňák