• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedeniu Komárna sa oplatilo vyčkať niekoľko mesiacov na zraneného Bobana Tomiča. Od konca januára pomáha slovinský rozohrávač na ceste za čo najlepším umiestnením po základnej časti. 

Asi ťažko možno spochybňovať jeho dopad na tím trénera Richarda Ďuriša, čísla totiž hovoria jasnou rečou. Od jeho úvodného zápasu (25. januára proti Košiciam) zaznamenalo Komárno v ligovej súťaži šesť víťazstiev a len dve prehry. Tomičove zápasové priemery sú tiež nadštandartné - 15,3 bodu, 3,4 doskoku, 5,1 asistencie a 1,4 zisku. "Každým týždňom sa cítim lepšie, pretože vidím ako mi dôveruje klub, tréner aj hráči. Je to potom jednoduchšie si robiť svoju robotu. Keď vyhrávate, tak získavate väčšie sebavedomie a náš tím má aktuálne dostatok sebavedomia. Dôverujeme si medzi sebou, dobre trénujeme. Verím, že v podobnom rytme budeme pokračovať," uviedol na margo súčasnej situácie Tomič.

Spolu so slovinským rozohrávačom sa "obuvníci" postupne prepracovali už na piatu pozíciu tabuľky, s nie veľkým odstupom na štvrté Levice. Vidina výhody domáceho prostredia je motiváciou pre minuloročného vicemajstra. "Ideme od zápasu k zápasu, snažíme sa vyhrať v každom zápase a hrať ako tím našu hru. Uvidíme, kam nás to dostane," prezentoval ambície Tomič. 

Komárno aj naďalej pôsobí na dvoch frontoch, okrem ligovej súťaže sa pred niekoľkými dňami prebojoval ako historicky prvý slovenský tím do finále Alpsko-jadranského pohára. Ako vníma úspech samotný hráč? "Je to dobrý úspech, v súťaži pôsobí mnoho kvalitných celkov. Dúfam, že zahráme vo finále tak, ako sme odohrali semifinále. Ak budeme hrať tak, ako hráme teraz, tak máme dobrú šancu vyhrať Alpsko-jadranský pohár," odpovedá Tomič. Nemalý podiel na Tomičových číslach a nedávnych výsledkoch má aj dôvera a komunikácia s trénerom tímu Ďurišom: "Snažím sa v každom zápase hrať najlepšie, ako viem. Pokiaľ víťazíme, tak som spokojný so svojimi výkonmi. Nerád prehrávam. Často medzi sebou komunikujeme, pred, počas a po zápase. Verí mi. Je dobré mať trénera, s ktorým sa dá komunikovať."

Výsledky z predchádzajúcich týždňov napovedajú, že Komárno môžeme opäť pasovať v aktuálnom ročníku do pozície "čierneho koňa". Podľa Tomiča však zatiaľ tím nemá konkrétne ambície: "Nerád by som hovoril o finále alebo semifinále, pretože chceme ísť od zápasu k zápasu. Samozrejme, naše ambície sú veľké."

Foto: Lukáš Droppan