• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretie pôsobenie na Pasienkoch prinieslo trénerovi Interu Oliverovi Vidinovi zisk prvého majstrovského titulu v žlto-čiernych farbách. Po rozhodujúcom finálovom stretnutí s Komárnom zhodnotil sezónu 2016/2017.

Srbský kormidelník pôsobil v Interi už v rokoch 2009 - 2011 a v sezóne 2012/2013. "Prvé dve pôsobenia na Interi nebola finančná situácia taká, aby sme mohli zložiť takéto družstvo. Mali sme len dvoch - troch cudzincov. Tentoraz sme od začiatku sezóny mali pokoj na prácu a mohli sme robiť s tým, čo máme. Káder sme doplňovali aj počas sezóny, taká bola dohoda. Najskôr sme začali sezónu so štyrmi cudzincami, ostatní boli Slováci. Neskôr sme museli nájsť náhradu za zraneného Bulatoviča, prišiel Kinney, ale aj ten sa zranil. Potom prišli dvaja pivoti - Nuhanovič a Walker. Sezónu sme dokončili s piatimi cudzincami. Počas sezóny boli viac-menej drobné zdravotné výpadky, ktoré nás trochu vyviedli zo zabehnutej roboty. Pred play off sme však boli všetci zdravotne v poriadku, až na Bulatoviča a Kinneyho. Napokon sme to dotiahli do víťazného konca. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, Kinney odohral niektoré semifinálové zápasy so zlomenou rukou, ale aj ostatní hráči odovzdali obrovský kus práce a energiu. Som im vďačný za to, že som mal možnosť ich trénovať a viesť ich do celkového triumfu," zhodnotil Vidin cestu za titulom.

Inter zložil kompaktné družstvo, ktoré v play off prehralo len v dvoch zápasoch (doma s Prievidzou a vonku v Komárne). "Obidve prehry prišli po našej nesústredenosti. Mysleli sme si, že to príde samo. Nič nepríde samo. Každý zápas sa musí hrať od prvej sekundy. Ja viem, že keď moji chalani podajú zodpovedný výkon, tak bola len malá šanca na prehru," uviedol tréner bratislavského celku. Oproti predošlým ročníkom nemal tím Interu žiadnu výraznejšiu slabinu, čo sa napokon prejavilo aj na zisku štvrtého majstrovského titulu v ére samostatnosti. "Všetko sme riešili s generálnym manažérom. Každý hráč, ktorý musel prísť, tak musel byť dobrou osobnosťou a mať mentálnu silu. Mnoho z nich som trénoval, osobne som ich poznal. Okrem Američanov som poznal ostatných veľmi dobre. Vedel som, čo môžem od nich očakávať. Rozhodla kvalita, Inter mal najlepšie zložené družstvo na základe kvality hráčov. Bolo zložené tak, že na každom poste boli takí hráči, čím sme mohli po taktickej stránke odpovedať každému súperovi," povedal Vidin k zloženiu tímu. 

Počas semifinále a finále sa hovorilo, že rotácia Interu zohráva pri stretnutiach veľkú úlohu. Svoj pohľad na túto tému odprezentoval aj srbský tréner: "Nie je to veľká rotácia, ale je to dvanásť hráčov, ktorých máte na tréningu. Keď ich máte na tréningu, tak rotácii to pomôže tak, že tréning má svoju intenzitu a kvalitu. Každý tréning bol pre nás ako keby sme hrali zápas. Tým pádom sme boli pripravení na to zlepšiť svoju formu do play off. V play off sme rotovali osem - deväť hráčov, čo nebolo o nič viac ako v družstve Komárna. V piatom zápase som dal šancu každému, aby si zahrali pred domácimi fanúšikmi finále. Ide o kvalitu, nie o šírku rotácie."

Bývalý asistent trénera reprezentácie Srbska zažíva v posledných rokoch úspechy na klubovej scéne. Po úspešnom pôsobení vo fínskom BC Nokia, si pripísal na svoje konto ďalšie úspechy práve na Pasienkoch. "Celkovo sa mi darí v posledných rokoch, dvakrát som bol trénerom roka vo Fínsku. Podarilo sa získať zlato aj bronz. Aj na Interi sa mi podarilo získať majstrovský titul. Dúfam, že budem pokračovať v takýchto výkonoch s Interom," dodal Vidin na záver.

Foto: Vladimír Dorňák