• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spomedzi aktívnych hráčov má krídelník Interu Marek Kozlík v zbierke najviac zlatých medailí za zisk majstrovského titulu. V žlto-čiernom drese sa už radoval zo štvrtého majstrovského titulu v treťom klube. Čo všetko mu priniesol návrat na Pasienky?

Už 30-ročný basketbalista je magnetom na úspechy, Kozlík získal doteraz štyri majstrovské tituly, trikrát bol vicemajstrom a štyrikrát zvíťazil na Slovenskom pohári. Nezovšeobecnili sa mu teda takéto úspechy? "Získať titul je vždy úžasný pocit, je to neskutočné. Či je to prvý, druhý, tretí alebo štvrtý titul, to je úplne jedno, každý má svoju úžasnú príchuť. Pre mňa návrat do Interu po dvanástich rokoch má veľkú váhu a úžasnú príchuť," odpovedal hráč Interu.

Kozlík sa vrátil po dvanástich rokoch do klubu, kde robil prvé basketbalové kroky. Hneď vo svojej prvej sezóne za Inter napokon dokráčal do finále Slovenského pohára a k zisku majstrovského titulu. "Určite je zabudnuté finále Slovenského pohára. Dlhšiu dobu sa traduje, že kto vyhrá pohár, tak nevyhral titul. Nevyhrali sme pohár, tak vyhráme titul. Podarilo sa nám to, mali sme výhodu domáceho prostredia. Dokázali sme ich brejknúť, Komárno malo však kvalitné družstvo. Boli to všetko tesné zápasy, rozhodovali v nich maličkosti. Bol to fakt kolektívny výkon z našej strany. Vždy, keď sa nám aj nedarilo, tak sme neklesali na duchu, ale hrali. Aj sa ťažko hľadajú slová, lebo človek je v takej eufórii. Stále si to neskutočne užívam," uviedol po rozhodujúcom finálovom stretnutí Kozlík.

Do play off išli "žlto-čierni" z druhého miesta, ale vo vyraďovacej časti predviedli výbornú fazónu, keď našli premožiteľa len v dvoch z trinástich súbojov. "Ako v každej sezóne, nevyhli sa nám určité výkonnostné výkyvy, ale kvalita a šírka kádra sa ukázala ako rozhodujúca. Spolu sme boli výborní v šatni. To napokon aj rozhodlo, že sme spolu celú sezónu dokázali neskutočne dobre fungovať. Je to vynikajúci výkon, pretože naše kvalitne hrajúce družstvo malo aj mnoho skúseností. Viacerí hráči majú na svojom konte už niekoľko odohratých finále. Vedeli, čo, kedy a ako zahrať. Všetci, čo prišli na ihrisko, tak odovzdali maximum. Bola to fakt nádherná sezóna," vyjadril sa k výkonom tímu "Kozel".

V tíme si Kozlík zastal svoju úlohu defenzívneho špecialistu, v 50 stretnutiach mal v priemere na konte 5,4 bodu, 1,9 doskoku a 1,1 asistencie. Po 20-bodovej prehre v Komárne, predviedol Inter svoj najlepší výkon vo finálovej sérii a napokon sa radoval zo zisku titulu pred svojimi fanúšikmi. "V play off je jedno, či prehráš o desať alebo o dvadsať, lebo si prehral ten zápas. Pomohlo nám to, pretože sme si uvedomili, že 3:0 neznamená, že sme majstri," vrátil sa k štvrtému finálovému zápasu Kozlík.

Foto: Karol Scholtz