• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po majstrovskom titule a Slovenskom pohári, sa generálny manažér Komárna Jozef Paulík dočkal trofeje aj na medzinárodnej scéne. "Obuvníci" sa stali historickým prvým slovenským víťazom Alpsko-jadranského pohára.

Trofej pre víťaza si prevzali symbolicky z rúk slovinského Heliosu Suns Domžale, ktoré zvíťazilo v úvodnom ročníku nadnárodnej súťaže. Komárno síce prehralo v odvetnom finálovom zápase 63:67, ale z úvodného merania síl mali pohodlný náskok 25 bodov. "Po prvom finálovom zápase sme to trochu očakávali, keďže sme si vytvorili 25-bodový náskok. Súper to totiž nedokázal nejako zlikvidovať. Samozrejme, aj tento zápas sme chceli vyhrať, nakoniec sa to nepodarilo. Domáci dokázali napokon zvládnuť zápas vo svoj prospech. Máme také zmiešané pocity, na jednej strane je radosť, na druhej strane je tu zranenie Biliča. Teší nás, že sme zvládli pohárovú sériu. Boli tam solídne družstvá, či už z Rakúska, z Čiech Děčín alebo slovinské celky. Sme spokojní," zhodnotil dojmy po triumfe generálny manažér Jozef Paulik.

Oproti predchádzajúcemu vydaniu sa v Alpsko-jadranskom pohári zvýšila početnosť aj kvalita tímov, preto je ich úspech o to cennejší. Komárno vstupovalo do vyraďovacích bojov z druhého miesta D-skupiny, keď mali na konte zhodne po dve víťazstvá a dve prehry. Najskôr si vo štvrťfinále poradili v slovenskom súboji s Levicami, v ďalšej fáze zdolali slovinské Laško a vo finále si poradili s úradujúcim šampiónom z Domžale. Čo napovedá konečný výsledok o kvalite slovenskej súťaže? "Ja som vždy tvrdil a tvrdím aj teraz, že slovenská liga nie je o nič slabšia oproti okolitým krajinám. Dokázala to už aj Prievidza, ktorá odohrala veľmi zaujímavé zápasy s pomerne silnými celkami. Je to niečo aj pre tých kvalitných slovenských hráčov, ktorých je v tímoch pomenej. Myslím si, že prievidzským aj našim hráčom to niečo dalo. Liga nie je o nič slabšia. Potvrdia to hráči, ktorí prichádzajú sem z iných krajín a tvrdia, že liga solídna. Hráči, ktorí odchádzajú z Komárna do iných celkov, či už napríklad do Česka, Nemecka alebo Švédska, tak hrajú v kvalitných celkoch a hrajú pomerne dobrý basketbal. Samotná liga má veľmi dobrú úroveň," uviedol svoj názor na úroveň ligy komárňanský manažér. 

Nie vždy to však mali basketbalisti Komárna jednoduché, pri náročnom a neúprosnom systéme ligy sa len ťažko hľadalo voľné miesto na stretnutia Alpsko-jadranského pohára. Konečná námaha sa však vyplatila v podobe trofeje pre víťaza. "Pri tomto štvorkolovom systéme je veľmi náročné hrať hocijakú súťaž. Na Slovensku asi robíme všetko pre to, aby sa nám nedarilo. Aby hral niekto štyri zápasy za týždeň, na to nemá nik na Slovensku káder a nielen u nás, ale ani napríklad v Česku či Maďarsku. Keď sa náhodou zraní hráč, tak to nie je na jeden zápas, ale na štyri," nevyhol sa Paulik aj kritike. 

Víťazstvo vo finále môže byť pre aktuálneho vicemajstra zároveň vzpruhou do ďalšieho priebehu semifinálovej série s Košicami. Vo štvrtok je na programe štvrtý duel, Komárno zatiaľ prehráva 1:2 na zápasy. "Je to opäť niečo iné. Na jednej strane, Košice majú podľa mňa silnejší káder ako my, na druhej strane však rozhodujú detaily a momenty, ktoré sa nedajú predvídať. Myslím si, že to chlapcom pomôže," dodal na záver Paulik.

Foto: Facebook