• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aktuálne najaktívnejším klubom na prestupovom poli sú Levickí Patrioti. Nedávno oznámili predĺženie spolupráce s trénerom Teo Hojčom a tiež pivotom Žarkom Djuričom. V stredu informovali aj o prvej novej tvári v tíme. Na dva roky sa im upísal slovenský reprezentant Martin Bachan.

Odchovanec Svitu má za sebou najlepšiu sezónu v doterajšej kariére. V lete sa dostal do reprezentačného výberu trénera Ivana Rudeža a na klubovej scéne sa usadil v družstve ako člen základnej zostavy. O to väčšie prekvapenie je, že sa rozhodol prvýkrát okúsiť iný dres, ako ten zo Svitu. "Prestup sa zrodil po tom, ako ma kontaktoval tréner Levíc Teo Hojč. Ten mi oznámil, že by bol rád, ak by som hral pod jeho vedením," hovorí o zrode svojho prestupu Bachan. 

Dvadsaťjedenročnému krídelníkovi výrazne vzrástla minutáž pod vedením trénera Michala Madzina. Celkovo zasiahol Bachan v sezóne 2016/2017 do 38 súťažných stretnutí, v ktorých zaznamenal v priemere 7,2 bodu, 1,8 doskoku a 1,1 asistencie. Možnosť hrať za Levice prináša mladému basketbalistovi novú motiváciu v kariére. "Motiváciou pre mňa bola vízia klubu hrať o najvyššie priečky v našej lige, ako aj skúsenosť zahrať si proti tímom z iných európskych súťaží. Sľubujem si od toho najmä zbieranie nových skúseností a neustále napredovanie vo svojej hre a čo najväčšia pomoc tímu. Samozrejme odchod z tímu, v ktorom som pôsobil v mojej doterajšej kariére nebude jednoduchý. Všetko bude pre mňa nové, avšak už sa na to teším," povedala nová posila Patriotov. 

Práve kvalita slovenských hráčov sa ukázala v sezóne ako najväčšia slabina Levíc, vedenie klubu preto nezaháľalo a poistilo si Bachanove služby na dve sezóny. "Počas týchto dvoch rokov chcem zo seba vydať maximum a dopomôcť svojmu novému tímu k dosiahnutiu čo najlepších výsledkov," vyhlásil Bachan. 

Na slovenského reprezentanta čaká nové prostredie, spoluhráči a tiež publikum. Ako vníma tento prechod do Levíc? "Dúfam, že ma v Leviciach príjmu, či už noví spoluhráči alebo diváci a vytvoria mi priaznivé prostredie, v ktorom sa mi bude hrať dobre," dodal na záver Bachan.

Foto: Daniel Faix