• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V sezóne odohral za Inter väčšinu zápasov, ale finále už sleduje len z lavičky. Rozohrávača Gorana Bulatoviča stále trápia následky otrasu mozgu, ktoré ho vyradili počas základnej časti na dlhšiu dobu z hry. V rozhovore nám tiež prezradil, ako vníma doterajší priebeh finálovej série s Komárnom.

Čiernohorský basketbalista zasiahol celkovo do 27 zápasov, v play off už však jeho vyťaženosť klesala. Zlom prišiel v semifinálovej sérii s Prievidzou, od tretieho zápasu už totiž nezasiahol do diania na palubovke. "V januári som mal otras mozgu, celkovo išlo už o môj štvrtý v kariére. Pauzoval som, potom som sa vrátil na ihrisko, aby som pomohol svojim spoluhráčom, ale nebol som pripravený. Stále mám problémy, preto sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať horšie následky. V lete si oddýchnem a pripravím sa na novú sezónu," ozrejmil svoju absenciu Bulatovič. 

Na zápasoch však hráč Interu nechýba, z lavičky sa snaží motivovať aspoň svojich kamarátov a spoluhráčov. "Je ťažké sledovať zápasy z lavičky. Tak rád by som bol na palubovke a pomáhal spoluhráčom. Keď som na nej bol, tak som sa len sústredil na hru a na nič iné som nemyslel. Som z toho nervózny, keďže nemôžem pomôcť, ale spoluhráči mi pomáhajú tým, že hrajú dobré zápasy," uviedol Bulatovič. 

Aj napriek svojej zápasovej absencii sa snaží 29-ročný basketbalista pomáhať tímu či už na tréningoch alebo na samotných zápasoch. Čiernohorec sa snaží o podporu, komunikáciu s tímovými kolegami a občas vypomáha aj trénerovi s prípravou na duel. Všetky tieto faktory doviedli Inter až do finále, kde bojuje o zisk štvrtého majstrovského titulu v ére samostatnosti. "Myslím si, že naša obrana nám pomáha k tomu, aby sme vyhrávali zápasy. Skúsenosti zohrávajú dôležitú úlohu v kľúčových okamihoch a veľkým plusom je aj dobrá tímová chémia," vymenoval Bulatovič dôvody postupu do finále. 

Pre zverencov trénera Olivera Vidina sa zatiaľ finále vyvíja podľa predstáv. Nad Komárnom vyhrávajú už 3:0 na zápasy a v stredu môžu celú sériu uzavrieť na palubovke svojho súpera. "Je to moje tretie finále s Interom, ale cítim sa zle, že v ňom nemôžem tímu pomôcť. Každý, kto hrá basketbal, tak sníva o tom, že si zahrá v takýchto stretnutiach a vo finále. Zranenia sú však súčasťou kariéry každého hráča, musíme s nimi žiť a vrátiť sa po nich ešte silnejší. Vyhrávame teraz 3:0, sme jeden krok od titulu, ale nebude to jednoduché. Musíme hrať dobre v obrane, snažiť sa ukontrolovať ich útočné doskoky a využiť našu výhodu v ofenzíve. Komárno sa však podobne ako v každom zápase nevzdá ľahko. Určite to bude dobrý duel, ako tie predošlé," dodal na záver hráč Interu.

Foto: Vladimír Dorňák