Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Medzi nováčikov v prípravnom kempe mužskej basketbalovej reprezentácie patrí aj 27-ročný krídelník Jaroslav Musil. Jedna z posíl BC Prievidza nám v rozhovore prezradila, čo pre neho znamenala pozvánka do výberu trénera Ivana Rudeža.

Musil má za sebou prelomovú sezónu v Slovenskej basketbalovej lige, po pozícii hráča do rotácie na Interi, sa v Leviciach z neho stal člen základnej zostavy. U slovenského krídelníka citeľne narástla minutáž, zlepšili sa tiež štatistické ukazovatele, ale zvýšila sa aj jeho zodpovednosť na ihrisku. „Myslím si, že sezóna v Leviciach mi pomohla asi najlepšie, ako sa len dalo. Vďačím za to celému klubu v Leviciach, trénerom a manažérom, že som tam mohol byť. V Leviciach sa mi otvorili dvere do ďalšej kariéry, pre mňa to bola super sezóna. Bolo to diametrálne odlišné, na Interi som bol lavičkový hráč, vybiehal som, keď bolo treba. V Leviciach som bol jeden z tých, ktorý hrával pravidelne. Rýchlo som si na to zvykol, za čo som rád,“ spomína na prechádzajúci ročník Musil.

Jeho dlhodobé výkony neunikli tiež pozornosti reprezentačného kormidelníka Ivana Rudeža, ktorý si ho prizval medzi trinástku hráčov pripravujúcich sa na predkvalifikáciu majstrovstiev sveta 2019 v Číne. „Prvýkrát v reprezentácii, je to česť, dostať sa sem. Prekvapilo ma, keď som dostal pozvánku. Bol som veľmi rád. Keď prišla pozvánka, tak som povedal jednoznačné áno. Nemal som nejakú dilemu. Užívam si tu každý moment s chalanmi. Uvidíme, čo to prinesie ďalej,“ zhodnotil svoje doterajšie dojmy z prípravy hráč BC Prievidza.

Súpermi slovenskej reprezentácie budú v A-skupine hráči Arménska, Bosny a Hercegoviny a Švédska. Podľa Musila nečaká na nich nič jednoduchí: „Je to silná skupina. Ako každý rok sa však treba s tým popasovať a zahrať najlepšie, ako sa môže dať.“ Pôsobenie v národnom výbere má pre 27-ročného basketbalistu viaceré výhody, okrem získania neoceniteľných skúsenosti s medzinárodným basketbalom, začal s prípravou oveľa skôr ako napríklad jeho tímoví kolegovia. „Z reprezentácie by som si chcel odniesť skúsenosti na ihrisku, porovnávať sa s inými hráčmi v Európe. Urobiť tiež dobrý dojem. Prídem do nového klubu, prídem pripravený. Nebudem musieť riešiť individuálnu prípravu,“ dodal na záver Musil.

Foto: Lukáš Droppan