• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po bronzovej sezóne prišlo v tíme BC Prievidza k veľkým hráčskym i personálnym zmenám. So začiatkom prípravy sa otvorila nová kapitola pre tím na Hornej Nitre.

Všetko odštartovali personálne zmeny, tréner Miljan Čurovič sa totiž rozhodol prijať ponuku z Košíc. Vedenie klubu získalo na uvoľnenú trénerskú stoličku Američana Ryana Pannoneho. Asistovať mu bude Maroš Helmecy, v predchádzajúcej sezóne zastával tento post v Komárne a bol tiež aj asistentom pri reprezentačnom tíme Slovenska do 18 rokov. Čo sa týka hráčskeho kádra, tak z predchádzajúcej sezóny zostalo len trio Marko Batina, Marek Jašš a Jakub Mokráň. Chorvátsky krídelník sa zároveň stal aj novým športovým riaditeľom klubu.

Prievidzi sa zatiaľ podarilo získať osem posíl na novú sezónu Slovenskej basketbalovej ligy. Do klubu sa opäť po roku vrátil rozohrávač Jaytornah Wisseh, z Lučenca získali duo Branislav Pipíška a Ján Zorvan. Z majstrovského Interu Bratislava angažovali Martina Bílika, tím posilnil aj slovenský reprezentant a bývalý hráč Levíc Jaroslav Musil. Legionárske posty vyplnili Američanmi Chrisom Perrym, Rodneym Glasgowom a Kanaďanom Grantom Sittonom. Vedenie klubu ešte intenzívne hľadá jedného zahraničného hráča.

Som veľmi spokojný so zložením tímu. Rozhodli sme sa ísť trochu inou cestou na rozdiel od minulých sezón. Na post trénera sme angažovali amerického odborníka Pannoneho. Makáme na sto percent. S hráčmi sme spokojní aj po stránke charakteru. Príprava je náročná, ale všetci si uvedomujeme, že je dôležité nabrať kondíciu, aby sme zvládali ťažké zápasy v najvyššej súťaži. Som rád, že máme v podstate skompletizovaný káder, v ktorom sú aj štyria Prievidžania. Ešte čakáme na Jaroslava Musila, ktorý má reprezentačné povinnosti a v najbližšom čase budeme trénovať v kompletnom zložení. Pri výbere posíl sme sa zamerali aj na charakterové vlastnosti jednotlivých hráčov. Sú to pozitívne naladení basketbalisti. Práve tieto faktory boli pri našom výbere hráčov rozhodujúce popri basketbalových schopnostiach. Všetci z nich sú pracovití a ochotní robiť pre kolektív. Zameriavali sme sa na posily, ktoré nebudú hrať na seba, ale podriadia sa kolektívu a budú ochotné na sebe pracovať,“ zhodnotil Batina proces tvorby tímu.

Predchádzajúca sezóna stála Prievidzu veľké množstvo síl, účinkovanie v kvalifikácii Ligy majstrov a v dvoch fázach Európskeho pohára FIBA sa v kombinácii s užším kádrom podpísalo na tom, že tím skončil pred finálovými bránami. Aké sú preto ciele klubu pri novej filozofii? „Nedá sa povedať, že by sme vyhlasovali, že ideme získať titul. Môžete mať aj najlepšie mužstvo na svete a ani to vám nezabezpečí víťazstvo v súťaži. Môžem však povedať, že v tejto sezóne bude v tíme vynikajúca atmosféra, chlapci budú na palubovke odovzdávať maximum a samozrejme môžem sľúbiť, že sa o titul športovo pobijeme. Nechcem teda povedať, že ideme vyhrať titul, ale hovorím, že v Prievidzi budeme hrať nadoraz a mesto bude žiť basketbalom,“ odpovedal športový riaditeľ Prievidze. 

Silné fanúšikovske jadro a takmer vždy vysoká návštevnosť Niké arény je motiváciou aj pre vedenie klubu. Okrem dobrej hry a výsledkov sa chcú viac priblížiť smerom k prievidzskému priaznivcovi. „S fanúšikmi chceme o všetkom hovoriť na rovinu. Na komunikáciu s fanúšikmi bude v tíme vytvorená pozícia človeka, ktorý sa bude snažiť zabezpečiť čo najlepšiu spätnú väzbu medzi klubom a fanklubom. Budeme spolu otvorene hovoriť a budeme spolupracovať. Vieme, že naši fanúšikovia majú radi svoj klub a my sme radi, že ich máme. Hráme pre nich, aby boli šťastní,“ vyjadril sa Batina.

Po takmer mesiaci tréningov sa séria prípravných zápasov začne na palubovke nováčika zo Žiliny 28. augusta, doma čakajú na Prievidzu súperi z Maďarska a Rakúska, záverečný blok bude patriť dvom medzinárodným turnajom. „V tejto chvíli je ešte predčasné hovoriť o tom, ako budú vyzerať prípravné zápasy. Príprava je vždy náročná. Budeme sa snažiť čo najlepšie zohrať a keď budeme vyhrávať, budeme len radi,“ dodal Chorvát k príprave na novú sezónu.

 

Aktuálne zloženie BC Prievidza na sezónu 2017/2018: 

Príchody: Ryan Pannone (tréner, Hapoel Bank Yahav Jeruzalem - Izrael), Maroš Helmecy (asistent trénera, MBK Rieker Com-Therm Komárno), Jaroslav Musil (BK Levickí Patrioti), Branislav PipíškaJán Zorvan (obaja MBK Lučenec), Martin Bílik (BK Inter Bratislava), Jaytornah Wisseh (Kaposvár KK - Maďarsko), Grant Sitton (University of Victoria Vikes - Kanada), Rodney Glasgow (Stella Artois Leuven Bears - Belgicko), Chris Perry (Lincoln Memorial University - USA)

Zostali: Marko BatinaMarek JaššJakub Mokráň

Odchody: Miljan Čurovič (tréner), Richard Körner, Igor Marič (všetci KB Košice), Andre Jones (Fiat Turín - Taliansko), Omar Krayem (STB Le Havre - Francúzsko), Mário Ihring (Betaland Capo d'Orlando - Taliansko), Rastko Dramičanin (KTE-Duna Aszfalt - Maďarsko), Mike Rostampour, Jozef Huljak, Samuel Hupka, Matúš Magdolen, Jaroslav Pavol, Jakub Pondela (?), 

 

Zoznam prípravných zápasov BC Prievidza pred sezónou 2017/2018:

28.8. - PP TV Raj Žilina - BC Prievidza

30.8. - BC Prievidza - VŠEMvs Karlovka Bratislava

4.9. - BC Prievidza - ECE Bulls Kapfenberg (Rak.)

7.9. - BC Prievidza - Egis Körmend (Maď.)

8.9. - BC Prievidza - Egis Körmend (Maď.)

15. - 17.9. - Medzinárodný turnaj v Leviciach (BK Levickí Patrioti, BC Prievidza, BK Opava - ČR, Lions de Géneve - Švaj.)

22. - 23.9. - Medzinárodný turnaj v českých Svitavách (DEKSTONE Tuři Svitavy - ČR, BC Prievidza)

Foto: Vladimír Králik