• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Odchovanec považskobystrického basketbalu Adam Štefek, ktorý sa pred začiatkom nastávajúcej sezóny dohodol na spolupráci s handlovským Baníkom, oslavuje 24-té narodeniny. Napriek tomuto nízkemu veku, má Adam za sebou pomerne bohatú kariéru na najvyššej úrovni.

S basketbalom začínal ako deväťročný v Považskej Bystrici, ktorá sa môže pýšiť silnou základňou mladých basketbalových talentov. V juniorskom veku patril medzi takéto talenty aj Adam a práve z toho dôvodu vykročil na svoju profesionálnu púť už v osemnástich rokoch.

Z juniorského družstva Považskej Bystrice, ktoré v tom čase viedol súčasný reprezentačný asistent Peter Torda, si to Adam namieril pod Zobor do celku MBK SPU Nitra. Tam zbieral skúsenosti štyri sezóny a zúročiť ich prišiel na hornú Nitru. Handlová bude jeho druhým pôsobiskom pod extraligovými košmi a my mu pri príležitosti narodenín prajeme v mene nášho klubu a v mene fanúšikov, aby v zeleno-čiernom drese zaknihoval svoje doposiaľ najúspešnejšie obdobie svojej basketbalovej kariéry.

Ako nám Adam prezradil, narodeniny sa síce neniesli v duchu osláv, no dobrú náladu a úsmev na tvári novopečený center Handlovej nestráca. „Na oslavy nie je momentálne čas a môžem povedať, že v týchto dňoch je animátorom mojich osláv tréner Krajnovič," povedal Adam s úsmevom na tvári a dodal, že chalanom prinesie do šatne koláče a bude rád, ak si dodatočne vôbec nejaký čas nájde, aby svoj sviatok oslávil v kruhu najbližších.

Adam sa už pred sezónou nechal počuť, že na spoluprácu s chorvátskym lodivodom Krajnovičom sa veľmi teší a veľa od nej očakáva. My sme teda boli zvedaví, ako sa jeho očakávania po mesiaci pretavili do reality. „Tréningy sú stavané veľmi dobre, tréner neberie z našej strany nič iné ako maximálne nasadenie a tvrdú prácu, ktorá sa bez pochýb prejaví na palubovke v majstrovských zápoleniach,“ povedal Adam Štefek.

Adam ale považuje okrem tvrdej driny za základ úspechu aj tímovú chémiu a dobré vzťahy medzi spoluhráčmi. „Oceňujem vynikajúcu prácu manažmentu klubu, ktorý podľa môjho názoru profesionálne vyskladal káder a už teraz môžem skonštatovať, že tímová chémia funguje. Ďalším veľmi dôležitým faktorom bude fanúšikovský tábor a ja sa neviem dočkať, kedy sa s našimi priaznivcami spoznám. Určite budú skvelí a verím, že nás budú tlačiť vpred,“ skonštatoval v závere rozhovoru handlovský pivot.

Autor: Pavol Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: Miroslav Slávik