• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vydýchaný vzduch Angels arény vymenili basketbalisti KB Košice za svieže prostredie malebného Liptovského Jána. Tri dni strávené vo wellness hoteli Alexandra mali slúžiť v prvom rade ako ideálny prostriedok pre utuženie partie, no predovšetkým legionárom ponúkli aj skvelú príležitosť na spoznanie krás Liptova.

„Našli sme tu výborné podmienky. Okrem kvalitného wellnessu ma príjemne prekvapila výborná basketbalová hala, ako aj posilňovňa. Zázemie v Liptovskom Jáne vytvára priestor pre pohodu i kvalitný tréning. Osobne mám hory veľmi rád a som preto naozaj rád, že nám vedenie umožnilo takýto teambuilding,“ pochvaľoval si tréner Miljan Čurovič.

Vďaka víkendu v Nízkych Tatrách sa vôbec prvýkrát oboznámil s krásami podzemia. Nedeľňajší program si totiž „Býci“ spestrili návštevou jaskyne v Demänovskej doline. Ako v nej býva dobrým zvykom, pri odchode z nej majú návštevníci zanechať niečo pre šťastie. Peter Sedmák v záujme naklonenia šťasteny v prospech KB Košice obetoval klubové logo zo svojej bundy.

„Verím, že to zaberie. Keď som tu bol naposledy v roku 2003 so Svitom, získali sme následne majstrovský titul. Bodaj by sa teda história opakovala!“ pousmial sa „Sedmo“, ktorý sa cítil v Demänovskej jaskyni ako ryba vo vode. „Mali sme výborného sprievodcu, ktorý nám všetko povysvetľoval. Vzhľadom na našu výšku sme sa museli na viacerých miestach prikrčiť, ale na druhej strane tam bol skvelý vzduch. Vraj tam bolo päťkrát sterilnejšie prostredie, než je na operačnej sále. Bol to teda zaujímavý zážitok.“

Na návštevu útrob zeme nadviazal popoludňajší turnaj v bowlingu. S ľahkosťou Freda Flinstona váľal kolky predovšetkým Stano Baldovský, ktorého výkony 159 a 153 bodov budili rešpekt.

„Ty nepatríš do basketbalovej, ale do bowlingovej reprezentácie Slovenska,“ pousmial sa Eric Palm pri pohľade na Baldyho presnú ruku.

Všadeprítomné úsmevy mizli len po hodoch končiacich mimo dráhy.

„Tu nikto nikomu nič nedaruje. Každý chcel vyhrať, pretože pokiaľ v niečom súťažíme, tak si ideme tvrdo po krku,“ zdôraznil Rišo Körner, ktorého tvrdenie podporil aj tréner Čurovič: „Všetci sme veľmi súťaživí a každý sa teda snažil uhrať čo najlepší výsledok a pomôcť svojmu tímu k úspechu.“

V jednom sa napokon zhodli všetci – teambuilding v Liptovskom Jáne splnil svoj účel.

„Pár dní sme strávili stále spolu a určite nám to pomohlo k lepšiemu spoznaniu. Zahrali sme si bowling, karty, posedeli sme si a rozhodne to bolo užitočné. To všetko navyše v krásnom prostredí a výbornom hoteli. Viac sme si priať nemohli,“ zamyslel sa Peťo Sedmák a Rišo Körner doplnil: „Určite nám to pomôže. V príprave to bolo hlavne o množstve tréningov a toto nám pomôže zreštartovať hlavy. Mali sme tu výborný welness, odohrali sme zápas piatich proti piatim a celkovo sme si užili príjemnú zmenu v príjemnom prostredí. Športový život je o neustálom opakovaní rovnakých vecí a toto pomôže tímovej chémii.“

Scelenú košickú partiu si budete môcť užiť už počas víkendového domáceho turnaja. V piatok o 16.30 vyzvú basketbalisti KB Košice v Angels Aréne na súboj rumunskú Craiovu a v nedeľu o pätnástej maďarský Šopron.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk