• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Z vlaňajšieho bronzového tímu KB Košice ostali v šatni Býkov iba dvaja hráči – Stanislav Baldovský a Filip Duda. Skúsenejší „Baldy“ zažil poriadne rušnú prípravu, veď v jej prvej časti viedol v predkvalifikácii na majstrovstvá sveta 2019 slovenskú reprezentáciu v pozícii kapitána. Na prahu novej sezóny sme sa s ním porozprávali o príprave i očakávaniach pred novou sezónou.

 

- Stano, sériu prípravných zápasov ste zakončili dvojzápasom v Maďarsku. Ako to tam vyzeralo z pohľadu Býkov?

"V Šoproni sme prehrali o sedem bodov a nehrali sme tam nejaký výborný basketbal. Aj na to sú však prípravné zápasy, ktoré nám musia ukázať veci, ktoré potrebujeme vylepšiť. Nad Szegedom sme potom vyhrali a naladili sme sa na novú sezónu. Všetci sa už tešíme na sobotu. Blíži sa to a v šatni je cítiť radosť z príchodu novej sezóny. Myslím si, že tím je pripravený tak, aby vykročil proti Handlovej víťazným krokom."

- Ako by si zhodnotil prípravu z osobného pohľadu?

"Mne, Rišovi Körnerovi a Peťovi Sedmákovi sa to začalo už 3. júla. Reprezentácia nám pomohla dostať sa do top formy a škoda len, že sme sa z nej vrátili s väčšími či menšími zraneniami. Rišo bol mimo tri týždne, menšie problémy sme mali aj ja a Sedmo. Po návrate do klubu som našiel desať nových tvárí, ale napriek veľkej obmene sme to dali dohromady veľmi rýchlo. Sme spolu už mesiac a tvoríme super partiu. Na palubovke sa vidíme a je to na dobrej ceste."

- Čo očakávaš od sezónneho štartu proti Handlovej?

"Bude to určite boj od prvej do poslednej minúty. Na začiatku sezóny sú všetci plní síl a chuti. V porovnaní s prípravou už bude tlak na výsledky väčší, ale na to sme pripravení. Vieme, aké problémy nám narobila Handlová v poslednom štvrťfinále a poznám trénera Krunoslava Krajnoviča, ktorý má vždy veľké ambície. Nebude to ľahký zápas."

- Ako by si zadefinoval ciele tímu pre základnú časť?

"Chceme byť hore, ale chlieb sa bude lámať v play-off. Minulá sezóna nám ukázala, že nie je dôležité vyhrať základnú časť či Slovenský pohár. O všetkom rozhoduje play-off a tam potrebujeme zabrať najviac."

- Tím prešiel v lete veľkou prestavbou. Ako vnímaš zmeny z pohľadu kvality?

"V prvom rade máme veľmi skúseného trénera najvyššej úrovne. Od toho sa to všetko odvíja. Základom bude tímový duch. Musíme si pomáhať v obrane i v útoku. Na ihrisku musia byť vždy piati hráči, ktorí chcú zabrať a bojovať za tím a nie za seba."

- Čo očakávaš od samotnej ligy? 

"Čaká nás úplne iná sezóna, než bola tá posledná. Teraz tu mám päť až šesť medailových kandidátov a ku každému zápasu musíme pristúpiť na sto percent."

- Kto by mohol byť príjemným prekvapením novej sezóny?

"Ja by som za čierneho koňa tipoval Spišskú Novú Ves. Už v prípravnom zápase nám ukázali, že vedia hrať basketbal a to ešte nehrali s posilami zo zámoria. Osobne si myslím, že Spišská bude hrať v tejto sezóne o prvú šestku."

Pripomeňme, že úvodný zápas sezóny KB Košice – MBK Handlová je naplánovaný na sobotu o 19.00 v Angels aréne.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk