• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Krajšiu rozlúčku s rokom 2017 si Býci želať nemohli. Súper z bratislavskej Karlovky im síce na úvod sobotňajšieho súboja 21. kola brnkal na nervy, no žlto-červený stroj sa postupne rozbehol na plné obrátky a po výsledku 109:76 vyhrali Košičania svoj dvanásty zápas v rade.

K presvedčivému triumfu o 33 bodov prispel 12 bodmi, dvomi doskokmi a asistenciou pivot Peter Sedmák.

- Karlovku ste porazili o 33 bodov, no úvod takému výsledku nenaznačoval a súper viedol aj o dvanásť bodov. Ako by si zhodnotil sobotňajší triumf?

Peter Sedmák: "Zo začiatku sme hrali zle obranu a súper sa chytil ťažšími strelami. V tých fázach ich bolo ťažké ubrániť. V šatni sme si však povedali nejaké veci, ktoré sme potrebovali zlepšiť a potom to už vyzeralo inak. Som rád, že sme sa rozlúčili s rokom 2017 týmto spôsobom."

- Čím ste zlomili súpera v druhom polčase?

"Určite obranou. V prvom polčase nám dali 50 bodov, v druhom len 26. Tam bol teda veľký rozdiel. Okrem toho sme si začali lepšie posúvať loptu v útoku a hrali sme kolektívne. Potom to už išlo."

- Ako vyzerala pozápasová rozlúčka s rokom 2017 v šatni Býkov?

"Nálada tam bola výborná, pretože tréner nás motivoval dvojdňovým voľnom. Každý chcel preto vyhrať, aby sme si mohli oddýchnuť a privítať nový rok. Teším sa zo série dvanástich víťazstiev, no celý starý rok teraz hodíme za hlavu a v novom chceme v sérii pokračovať."

- O prekonanie stovky sa tentoraz postaral Rišo Körner. Bude môcť zaplatiť silvestrovskými chlebíčkami?

"To v žiadnom prípade. Do šatne musí doniesť čerstvé koláčiky. Žiadne obschnuté, ale pekne musí ísť kúpiť nejaký cheesecake, alebo niečo podobné."

- Ako naložíte s vybojovanými dvomi dňami voľna?

"Vieme, že chlapci z Balkánu ostávajú v Košiciach, pretože tu majú aj rodiny. Niektorí chlapci odchádzajú mimo, ale ja ostanem tu. S partnerkou Monikou sme totiž v očakávaní a dcérka sa nám môže narodiť každú chvíľu. Musím byť teda v pohotovosti a nemôžem si dovoliť nejaké oslavy."

- Je už doma všetko pripravené na príchod malej?

"Áno, môže prísť. Vo finálnej fáze sme už aj z pohľadu výberu mena. Ostali nám tri a konečná voľba padne vo chvíli, kedy privítame dcérku na svete."

- Je teda možné, že ak budeme sledovať novoročné správy a budú tam ukazovať prvé dieťa narodené v roku 2018, tak pôjde o malú Sedmákovú?

"To by bolo super a tešilo by ma to. Myslím si však, že to príde tesne po Novom roku."

- Prvé dieťa v novom roku však spravidla dostane aj nejakú prémiu od primátora a podobne. Poprosíte teda dcérku, aby sa poponáhľala na svet?

"Monika by chcela porodiť už dnes. V tejto fáze tehotenstva je to už totiž náročné. Necháme to však na malú. Uvidíme, kedy sa jej bude chcieť."

- Rok 2017 sa každopádne končí. Ako by si ho zhodnotil?

"Zo športového hľadiska to bol dobrý rok. Individuálne a od príchodu do Košíc aj tímovo. Odvádzame dobrú robotu, chémia funguje a môžeme byť spokojní. Z ľudského hľadiska je pre mňa dôležité, aby bola rodina zdravá a nič viac si nemôžem priať. Určite však urobím všetko preto, aby bol rok 2018 ešte lepší."

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk