Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Prvý z dvoch veľkých vrcholov sezóny klope na dvere a už vo štvrtok odštartujú v Angels aréne súboje v rámci Final Eight Slovenského pohára 2018. Pozíciu obhajcov trofeje zaujmú domáci „Býci“, ktorí triumfovali pred rokom v bratislavskej Hant aréne.

Zo súčasného kádra KB Košice si vlaňajšiu oslavu v hlavnom meste užili iba dvaja hráči – Stanislav Baldovský a Radenko Pilčevič. Pravda, do finálového duelu proti Interu zasiahol iba „Baldy“. Srbského rozohrávača totiž vyradilo tesne pred semifinálovému zápasu proti Svitu zranenie a vyzerá to tak, že pohárové prekliatie na neho zasadlo aj teraz. Radenko nedohral posledný ligový zápas proti Leviciam a vyzerá to tak, že do pohárového diania nezasiahne.

„Bohužiaľ to vyzerá tak, že nebudem môcť hrať. Radenko je v opatere doktorov a my samozrejme veríme, že to nebude také vážne. Musíme sa však pripraviť na možnosť, že nastúpime bez neho,“ povzdychol si pred utorkovým tréningom tréner Miljan Čurovič.

V porovnaní s vlaňajškom sa však môžu „Býci“ pripraviť na hru bez svojho rozohrávača už pred turnajom.

„Máme tu kvalitných hráčov na každej pozícii a hoci nám bude „Pilčo“ chýbať, tímovými výkonmi to môžeme zvládnuť aj bez neho,“ myslí si krídelník Stano Baldovský, ktorý s radosťou oprášil spomienky na vlaňajšie víťazné košické ťaženie pri Dunaji.

„Na to sa nedá zabudnúť. Poraziť Inter vo finále na jeho palubovke, tak to bol špeciálny pocit! Zomkli sme sa ako tím a hrali sme super od prvej do poslednej minúty. Dali sme do toho energiu a chceli sme vyhrať viac ako súper. To je recept aj pre domácu obhajobu,“ radí spoluhráčom odchovanec spišskonovoveského basketbalu.

Aj na základe vlaňajších skúseností však dobre vie, že získať pohár, to nie je len tak. Po hladkom postupe cez Lučenec, zvíťazili „Býci“ v semifinále nad Svitom iba o jediný bodík a vo finále museli proti Interu ukázať svoj najlepší basketbal. Tak nejako by to malo vyzerať aj teraz.

„Nebude to nič ľahké. Aj Karlovka dokazuje, že vie hrať basketbal a nenechá nám nič zadarmo. Vieme, že cieľom je obhajoba pohára, ale k nej vedú tri ťažké kroky. Pokojne sa môže stať, že v semifinále nastúpime proti Leviciam, ktoré nás pred pár dňami porazili u nás doma,“ upozorňuje Baldovský. „Musíme sa jednoducho sústrediť na každý zápas a hrať svoju hru v obrane aj v útoku. Ak zahráme svoj najlepší basketbal, tak to bude v poriadku.“

Domáca palubovka predstavuje veľkú výhodu, ktorá sa však tradične spája aj so zvýšeným tlakom.

„Je to tak a svedčí o tom fakt, že zatiaľ sa ešte nikomu nepodarilo získať pohár doma. Verím, že s podporou publika to zvládneme práve my. Musíme však rozmýšľať od zápasu k zápasu a nemyslieť na nejaké finále,“ konštatuje Stanislav Baldovský a fanúšikom mužského basketbalu adresuje jasný odkaz: „Týmto chcem pozvať všetkých fanúšikov, aj rodiny s deťmi. Príďte si užiť krásne tri dni plné špičkového basketbalu a pomôžte splniť spoločný cieľ. Verím, že sa budeme môcť oprieť o šiesteho hráča z hľadiska a za tím môžem sľúbiť, že zabojujeme o to, aby ostal pohár doma.“

Vstupné na celodenný program (vo štvrtok 15. februára to budú až štyri zápasy) predstavuje 5 eur pre dospelých a zľavnené vstupenky budú k dispozícii za 2 eurá. Všetky zápasy KB Košice začnú o 18.00 hodine.

Vstupenky na celodenný program si môžete zakúpiť aj na stránke www.predpredaj.sk

Program:
Štvrtok: 13.00 Prievidza Svit, 15.30 Inter – Považská Bystrica, 18.00 KB Košice – Karlovka, 20.30 Levice – Komárno

Piatok: 15.30 Víťaz 1-8 vs. víťaz 4-5, 18.00 Víťaz 2-7 vs. víťaz 3-6

Sobota: 18-00 Finále

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk