• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Druhý rok po sebe neuspel so svojim tímom vo finále Slovenského pohára. Tréner Interu Bratislava Oliver Vidin síce nevyhral s družstvom prvú trofej sezóny 2017/2018, ale aj po prehre pochválil svojich zverencov za bojovnosť v zápase.

„Zápas začal podľa nášho očakávania, bol to tvrdý súboj dvoch dobrých mužstiev. Myslím si, že sme dobre otvorili zápas, potom sme však urobili dve podstatné chyby, po ktorých nás Košice potrestali dvoma trojkami. Zo šesťbodového náskoku sa dotiahli na vyrovnané skóre. Celá prvá štvrtina bola o doťahovaní jedného alebo druhého družstva. Začali sme striedať, niektoré veci nám nevyšli v útoku, zahodili sme otvorené strely a na druhej strane, dovolili sme Košiciam ľahké koše z protiútoku, čo by sme nemali robiť. Druhý polčas sme začali zle, bez koncentrácie. Potom sme sa trochu prebrali, dotiahli sme Košice na štyri body, ale to nestačilo. V kľúčových momentoch, keď bolo treba, sme zahodili šestky a tiež sme nepremenili otvorené trojky. Treba pogratulovať Košiciam, určite zaslúžené víťazstvo. Boli v tomto zápase lepším tímom,“ povedal bezprostredne po zápase Vidin.

„Žlto-čierni“ začali dobre prvú štvrtinu, ale v ďalšom priebehu pustili súpera k tomu, aby diktoval tempo. Ten sa s vysokou úspešnosťou streľby dostal postupne do výraznejšieho trháku, ktorý sa potom sťahoval ťažko. „Hrali doma, dobre sa cítili. Myslím si, že to, že dávali niektoré strely, že za to môžeme my. Musíme si tento zápas predovšetkým pozrieť a rozanalyzovať si ho, vidieť kde sú chyby a odstrániť ich. Do play off je ešte veľa času,“ zamyslel sa kouč Interu.

Druhý polčas finálového stretnutia Slovenského pohára však našťastie priniesol dobrú zápletku, bratislavský celok sa postupne krok po kroku dokázal do zápasu vrátiť. Aj keď prehrával v jednom momente o 16 bodov, tak svojou hrou stiahol na rozdiel jedinej trojky. Pri tom to už ostalo, k väčšiemu obratu sa zverenci trénera Olivera Vidina nenadýchli: „Tento tím ma charakter, bojovnosť sa ukázala. Škoda, že Nuhanovič dostal veľmi rýchlo päť osobných chýb. Osobne si myslím, že z piatich tri ani chybami neboli. To je iná debata, keby bol Nuhanovič, tak by možno bolo všetko inak. Myslím si, že sme bojovnosťou dobehli aj to, že nám nepadalo v útoku z otvorených pozícií.“

V rozhodujúcich chvíľach sa totiž Košičania strelecky prebudili, viacerými dôležitými košmi definitívne zlomili odpor súpera. „Kľúčová vec, o tom to je. My sme sa dostali pod menší tlak, ktorý sme nezvládli. Oni tým, že premenili niektoré ťažké strely, tak dostali energiu, po ktorej zaslúžene vyhrali,“ vyjadril sa Vidin k záveru stretnutia.

Foto: Lukáš Droppan