• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice si po zisku Slovenského pohára dopriali pár dní oddychu, no dvojica Peter Sedmák – Richard Körner rozhodne nezaháľala. Spoločne s reprezentáciou Slovenska absolvovala dvojicu kvalifikačných zápasov vo Švajčiarsku a Macedónsku a hoci sa nášmu národného tímu vyhrať nepodarilo, „Býci“ sa za svoje výkony rozhodne hanbiť nemuseli.

V úvodnom z dvojice zápasov vo Švajčiarsku nastrieľali Sedmák 19 a Körner 18 bodov. Stali sa tak najlepšími strelcami Slovenska a radosť z výkonov im pokazila len tesná prehra 80:83 po predĺžení.

„Veľká škoda, pretože sme ich už mali na krátko a mali sme šancu strhnúť to definitívne na svoju stranu. Bola to šanca na víťazstvo, ale boli sme v mladej zostave a nemáme sa za čo hanbiť,“ vyslovil sa Körner v súvislosti s vystúpením v krajine helvétskeho kríža.

V Macedónsku potom prehrali naši reprezentanti 74:87, no kapitán „Býkov“ bol so sedemnástimi bodmi opäť najlepším strelcom tímu. A hoci Slováci definitívne stratili šancu na postup, podľa trénera Ivana Rudeža vykazujú postupný progres.

„Určite je na čom budovať,“ súhlasí s trénerom národného tímu Körner. „Chce to len veľkú trpezlivosť a hrať ešte viac takýchto zápasov. Trend je pozitívny a lepšie sa už do hry zapojil aj Kuric, ktorý sa v prvom zápase v drese Slovenska trošku hľadal. Do budúcna to má určite zmysel, potrebujeme len pracovať a vydržať.“

Každý medzinárodný zápas pomáha k zisku cenných skúseností, no zároveň slúži aj ako ideálna príležitosť pre spoznanie nových miest.

„Vo Švajčiarsku sme boli v menšom meste, ale bolo vidieť, že je to vyspelá krajina a všetko tam fungovalo na jednotku. Macedónsko bolo naopak chudobnejšou krajinou a bolo tam cítiť veľký kontrast medzi chudobou a bohatstvom. Samotnú halu však mali na vysokej úrovni a iba v dobrom môžem hovoriť aj o hotelovom komplexe, ktorý je priamo spojený s halou. Bolo cítiť, že je to basketbalová krajina, kde investujú do tohto športu veľké peniaze,“ ponúkol svoje postrehy z posledných ciest po Európe Richard Körner. Ako s úsmevom pridal, domov si priniesol pekné spomienky a magnetky na chladničku.

V tejto chvíli sa už ale plne sústredí na sobotňajší zápas v Prievidzi. Štvrtý tím tabuľky stráca na „Býkov“ tri body, no zároveň je jedným z dvoch súperov, ktorí dokázali v tejto sezóne vyhrať v Angels aréne.

„Vieme, aký basketbal hrá Prievidza. Jej štýl je veľmi behavý a musíme zabojovať. Ideme tam s jednoznačným cieľom vyhrať,“ zaujal rázny postoj Richard Körner.

Šancu vidieť „baníkov“ v akcii využil aj počas turnaja Final Eight v Košiciach. Prievidza vtedy vypadla hneď v prvom zápase, keď podľahla Svitu. V jej zostave sa však predstavila už aj reprezentačná posila – 224 centimetrov vysoký Michael Fusek.

„Osobne som ich v tom zápase sledoval, ale myslím si, že Prievidzu poznáme celkovo veľmi dobre. Viacerí z nás tam pôsobili a máme ich dobre zmapovaných. Čo sa týka Fuseka, tak je veľmi vysoký a pozor si musíme dať hlavne na doskakovanie. Jeho výška budí rešpekt, ale na druhej strane je aj trochu krehkejší a dá sa cez neho presadiť. Pripravujeme sa veľmi zodpovedne a do Prievidze pocestujeme s víťazným plánom,“ uzavrel kapitán KB Košice Richard Körner.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk