• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo svojej štvrtej sezóne medzi profesionálmi sa americký pivot Garrick Sims dočkal premiérovej účasti v ligovom finále. Hráč Patriotov okrem iného prezradil v rozhovore prezradil, čo pre neho znamenala vyjadrená dôvera od vedenia klubu.

Zastávky v španielskom GBP Badajoz, Tudespensa.com Agricola Villarrobledo a v MBK Lučenec. Ale až v žlto-zelenom drese mohol Sims pomýšľať na najvyššie méty. Najskôr finále Alpsko-jadranského pohára, teraz finále Eurovia SBL. „Prvé finále v mojej profesionálnej kariére, teším sa a som za to vďačný. Táto možnosť je o to lepšia, keďže sme ako klub pracovali už tvrdo od začiatku prípravy v auguste,“ neskrýval radosť Američan.

Aj na univerzite v tíme Lake Erie College mal play off zápasy, no medzi profesionálmi sú tieto stretnutia iné. V čom to je? „Myslím si, že rozdiel je v atmosfére. Fanúšikovia sú v Leviciach po celú sezónu skvelí. Výhra alebo prehra, sú na každom zápase, snažia sa nám dodať energiu. My sa im snažíme priniesť čo najlepšiu sezónu!“ odpovedal Sims.

Všetko však samozrejme mohlo byť inak, v predchádzajúcej sezóne prišlo ešte v drese Lučenca vážne zranenie. Ani tento fakt nezabránil tomu, aby vedenie Levíc ponúklo Simsovi ďalšiu šancu na Slovensku. Tento risk sa napokon vyplatil, svojou bojovnosťou a nasadením si rýchlo získal priazeň publika. „Viem, že som sebe aj ostatným musel dokázať, že sa dokážem vrátiť a hrať ešte lepšie ako pred rokom. Osobné štatistiky ma netrápia, pretože pre moju kariéru sú oveľa dôležitejšie víťazstvá. Som vďačný za to, že mi Levice ponúkli možnosť vrátiť sa a dať veci do poriadku. Samozrejme, zo zranenia som nebol nadšený. Dva alebo tri týždne po operácii som sa s Teom Hojčom rozprával o tom, že by som sa budúcu sezónu možno objavil v levickom drese. Po niekoľkých rozhovoroch prišla ponuka, Teo a klub mi veril, mal vo mňa dôveru a za to som najviac vďačný,“ povedal hráč Levíc.

V druhej sezóne na slovenských palubovkách sa o niečo znížila Simsova minutáž a tiež aj priemerné štatistiky, no i tak je často povestným x-faktorom na ceste za víťazstvami Levíc. „Táto sezóna je samozrejme lepšia, pretože prináša tímový úspech. Priniesla tiež pokrok, keďže v Lučence som hrával 34 – 35 minút, v kombinácii s dvoma zápasmi týždenne to bolo veľa. Táto sezóna je z hľadiska minutáže perfektná, pretože ako hráč si myslím, že viem byť efektívnejší,“ zakončil Sims.

Foto: Lukáš Droppan