• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Levickí Patrioti získali desiateho člena ich kádra pre sezónu 2015/2016. Tvorcom hry žlto-zelených bude, spoločne so slovenským reprezentantom Milanom Žiakom, 194 cm vysoký Nemanja Kovacevic.

Basketbalové začiatky srbského rozohrávača sú spojené s belehradským tímom Beopetrol, ktorý, ako sám tvrdí, patrí k najlepším basketbalovým školám v krajine. „V Srbsku som hrával v meste Vršac za tím Swislion, s ktorým sme mali zabezpečenú účasť v Adriatickej lige. Potom sa klub presunul do Kragujevca, kde som pôsobil v tíme BK Radnicki počas ich prvej sezóny v ABA lige. Nasledoval Nový Sad a ďalej Bosna a Hercegovina, kde som dva roky strávil v klube Capljina Lasta,“ hovorí o svojej basketbalovej kariére Nemanja Kovacevic.

V sezóne 2013/2014 odohral desať zápasov za maďarský klub PVSK Pannonpower Pecs, z ktorého odišiel do Iránu, kde si obliekal dres tímu BC Sahrdari Gorgan. „V nasledujúcej sezóne som predpokladal svoj návrat do Iránu, ale Iránska basketbalová federácia sa sedem dní pred začiatkom súťaže rozhodla, že prvá časť sezóny sa odohrá bez zahraničných hráčov, tak som odišiel do Rumunska,“ pokračuje Kovacevic. Za rumunské družstvo BCM U Pitesti však odohral len tri zápasy, nakoľko si počas tréningového procesu zlomil nos. „Nebol som schopný hrať jeden až dva mesiace. Klub potreboval hráča a nemohol na mňa čakať, tak sme sa rozhodli pre vzájomné ukončenie kontraktu,“ vysvetľuje túto situáciu tridsaťročný Kovacevic. 

Nemanja má teraz ďalšiu príležitosť ukázať svoje basketbalové zručnosti, a to práve na Slovensku, v klube Levických Patriotov. „Od mojich bývalých spoluhráčov som počul viacero pekných vecí o Slovensku, slovenskom basketbale a o ľuďoch. Po rozhovore s trénerom Teom Hojčom som sa definitívne rozhodol, že chcem prísť do Levíc. Páči sa mi jeho predstava o tíme a mojej úlohe v ňom.“ A čo môžu fanúšikovia očakávať od tohto srbského rozohrávača? „V každom zápase zo seba vydám to najlepšie pre tím a pre víťazstvo.“