• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po podpísaní kontraktu s Ericom Stangom a Johnom Petrucellim sa zámorská skupina pod Tatrami rozšírila v posledných dňoch o ďalšie meno. Priamo z univerzity ST. John´s prichádza odštartovať svoju profesionálnu kariéru rozohrávač Jamal Branch.

Na Slovensko prichádza americký rozohrávač ako čerstvý absolvent univerzity St. John´s, ktorú trénoval skúsený univerzitný tréner Steve Lavin. Záverečný rok zakončil Branch ako člen základnej päťky s priemerom 4.8 bodov, 2.5 doskokov a 2.4 asistencií na zápas. "Ak by som mal zhodnotiť sezónu na škále od 1 - 10, tak by som jej dal 5. Páčilo sa mi všetko v rámci klubu, ale nebol som spokojný so svojou hrou a systémom, v ktorom som hral. Beriem to však ako skúsenú lekciu, z ktorej som si zobral viacero pozitívnych vecí." Po ukončení pôsobenia na univerzitnej pôde mal vo svojej ďalšej kariére jasno: "Túžil som po šanci ukázať svoju hru a dokázať, čoho som reálne schopný. Chcel som začať odznova a ukázať svoje basketbalové zručnosti."

S agentom sa nakoniec zhodli, že slovenská liga a Svit by mohli byť pre Jamala tým správnym miestom, kde začne so svojou profesionálnou basketbalovou kariérou. Nejaké informácie o úrovni súťaže a svojom novom pôsobisku už má, k podpisu so Svitom tiež pomohol fakt, že ho bude viesť krajan Eric Stang. "Tento fakt zohral dôležitú rolu, vďaka ktorému som nakoniec podpísal kontrakt. Štýl hry, ktorý preferuje je pre mňa ideálny," hovorí Branch. Na prechod zo zámorského na európsky basketbal je podľa slov rozohrávača perfektne pripravený, veľkou mierou mu k tomu prispelo sledovanie filmov z uplynulých sezón. Ako by sa najnovšia akvizícia Svitu zhodnotila z basketbalového hľadiska? "Ľudia, ktorí dobre poznajú moju hru, hovoria, že som ako Tony Parker. Je to hráč, ktorého neustále študujem a je mojim basketbalovým vzorom." Fanúšikom Iskry na záver odkázal jediné: "Príďte nás podporiť, uvidíš túto sezónu niečo špeciálne!"

Foto: nypost.com