• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Turbulentnú minulú sezónu má za sebou Jaytornah Wisseh. Za Handlovú odohral tri zápasy, do Komárna prišiel len ako krátkodobá náhrada za Bannistera. Po náročnej sezóne prichádza Wisseh do tretieho slovenského celku, v novej sezóne bude dirigovať hru Prievidze.

Slovenská basketbalová etapa pre Wisseha sa začala počas vianočných sviatkov, keď podpísal kontrakt s Handlovou, ktorá v tej dobe prechádzala hernou aj výsledkovou krízou. "Posledná sezóna bola zo začiatku veľmi náročná. Do Handlovej som prišiel s natiahnutou šľachou. Vtedajší tréner ma chcel vyhodiť, ale ten bol nahradený novým. Bolo ťažké zapadnúť, vlastne som nedostal ani možnosť hrať," opisuje krátku etapu v meste baníkov Wisseh. Pre rozohrávača s libérijským pasom sa po troch stretnutiach skončilo pôsobenie na Slovensku, aspoň tak to zo začiatku vyzeralo. O mesiac neskôr však prišiel späť, v Komárne sa totiž zranil Bannister a tak sa vedenie klubu rozhodlo dať druhú šancu práve Wissehovi. "Skvelá možnosť obliekať dres Komárna, ktorému som nakoniec svojou troškou prispel k zisku titulu," spomína Wisseh. Už od začiatku bolo jasné, že k lodiarom prichádza hlavne vypomôcť do tej doby, pokým sa zdravotne nedá do poriadku Bannister. Prečo sa teda nakoniec rozhodol akceptovať ich ponuku? "Prijal som ich ponuku pre to, lebo som vedel, že patria k ligovej špičke. Pôvodne som mal zmluvu do konca sezóny, ale situácia s mojimi papiermi sa nevyvíjala podľa predstáv, na čo som nakoniec musel opustiť rady Komárna," približuje situáciu americký rozohrávač. Treba dodať, že Wisseh bol počas pôsobenia v tíme Miljana Čurovića viac ako plnohodnotnou náhradou za zraneného Bannistera, v ôsmych stretnutiach dosahoval priemerne 22.1 bodov, 5.1 doskokov, 8.8 asistencií a 2.6 ziskov.

Po takejto basketbalovej etape sa očakávalo, že rozohrávač spoza oceánu zamieri do kvalitnejšej súťaže, ale na to prišla ponuka z ďalšieho slovenského celku, tentoraz Prievidze. "Pre Prievidzu som sa rozhodol, lebo má víťaznú náturu a taktiež pre dobrý vzťah s trénerom tímu," prezradil dôvody opätovného návratu na Slovensko Wisseh. Tretí klub, druhá sezóna na Slovensku, zapáčilo sa nebodaj hráčovi Prievidze na Slovensku? "Slovensko sa stalo mojim druhým domovom. Po Rumunsku je to len druhá krajina, do ktorej som sa vrátil hrať." Na Hornú Nitru prichádza už ako osvedčený hráč, na mieste je teda otázka, či je pripravený viesť hru Prievidze, na čo samotný hráč odpovedá: "Som pripravený dať do zápasu všetko, učiť sa od skúsenejších ako sú Marić, Batina či Jašš, práve oni mi výrazne pomohli v príprave." Wissehovi ciele v druhej sezóne na Slovensku sú jasné, zlepšovať svoje basketbalové schopnosti a vyhrať s Prievidzou titul. "Rád by som vyhral každý zápas, som totiž súťaživý," dodáva na záver rozohrávač Prievidze.

Foto: Maťa Mackovičová