• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvýkrát hral v tíme s majstrovskými ambíciami, prvýkrát v profesionálnej kariére zdvíhal nad hlavu trofej pre víťaza. Americký basketbalista Lee Skinner potvrdil povesť jedného z najlepších legionárov SBL, vďaka čomu si so spoluhráčmi z Interu vychutnával na konci sezóny majstrovské oslavy.

„Je to úžasný pocit, cítim sa skvele. Nie je to len z dôvodu, že som vyhral majstrovský titul, ale z vedomia toho, že s kým som to vyhral. Úprimne, mali sme výbornú šatňu. Boli sme výborná skupina chalanov, sadli sme si, preto to za všetko stálo. O to sladší pocit to je momentálne,“ načal Skinner rozhovor tesne po konci rozhodujúceho finálového stretnutia.

Priemerné zápasové štatistiky amerického basketbalistu síce v porovnaní s predchádzajúcim pôsobiskom mierne klesli, ale to bolo dané jasnou úlohou v tíme a tiež faktom, že v družstve Interu panovala oveľa väčšia konkurencia. Skinner si však v globále pochvaľuje sezónu na Pasienkoch: „Každá sezóna v každom tíme môže byť iná. Na Interi však bola dobrá skupina hráčov, užívali sme si to. Prebili sme sa cez nejaké drobné starosti, ale celkovo to bol výborný ročník z môjho pohľadu. Veľmi sa mi páčil čas strávený na Slovensku. Tri roky som bol v Čechách, je to tu veľmi podobné. Je to tu veľmi príjemné – ľudia a kultúra. Titul je už len čerešničkou na torte.“

Na Slovensko prišiel 26-ročný krídelník po dvojročnej anabáze v Kolíne. V čom bolo jeho predchádzajúce a aktuálne pôsobisko odlišné? „Bol to veľký krok prestúpiť z Kolína do Interu. Prišiel som do družstva, kde som mal svoju úlohu a nevyžadovalo sa odo mňa mnoho vecí. Mohol som sa sústrediť na jednu rolu, čo bolo, aby som pomohol družstvu k víťazstvu. To bolo skvelé. Vyhral som niečo na univerzite a škole, ale toto je moja prvá trofej v profesionálnej kariére,“ odpovedal Skinner.

img047

Hráč Interu sa v českej najvyššej súťaži stal najužitočnejším hráčom (MVP) základnej časti, ale vo svojej kariére už má jasne určené, čo je pre neho aktuálne najcennejšie: „Určite je to držiteľ titulu. Vždy, keď hrám basketbal, nech je to kdekoľvek, tak hrám pre tím. Cena pre najužitočnejšieho hráča je skvelá pocta, Arik Smith si ju plne zaslúžil, ale zdvíhať nad hlavu trofej pre víťaza vyčnieva nad všetkým.“ Skinner tiež naznačil, že neúspech na Slovenskom pohári v domácom prostredí je už zabudnutý: „Je to satisfakcia za finále Slovenského pohára. Kedykoľvek by som to vymenil, len aby som získal titul.“

Vo svojej štvrtej profesionálnej sezóne si Skinner prvýkrát siahol na najcennejší kov. Svoju basketbalovú kariéru tak má ešte stále pred sebou, preto sme sa ho spýtali, ako motivujúci je pre neho tento úspech. „Je to motivácia do mojej ďalšej basketbalovej kariéry. Verím, že mi to otvorí cestu k väčším veciam. Začal som niekde v strede, dostal som sa do Interu a uvidíme, čo sa udeje v budúcnosti,“ odpovedal samotný basketbalista.

Na záver sme zisťovali, aké sú jeho plány na leto. „Určite si potrebujem na niekoľko týždňov oddýchnuť, ale v júli si určite zahrám na akcii Basketball Tournament,“ dodal Skinner na záver.

Foto: Vladimír Dorňák