• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Začiatkom augusta odštartovali handlovskí „baníci“ prípravu na sezónu 2019/2020. Handlová poskladala zaujímavé mužstvo a pozitívom je osem slovenských hráčov, ktorí figurujú na jej súpiske. "Zeleno-čierni" navyše vstúpia do nového ligového ročníka s piatimi odchovancami. Adam Stehlík, s ktorým vám dnes prinášame rozhovor, je jedným z nich.

Dvadsaťročný krídelník zaznamenal debut v najvyššej seniorskej súťaži v sezóne 2017/2018, po ukončení pôsobenia medzi juniormi. V predchádzajúcej sezóne naberal skúsenosti od trénerskej dvojice Peter Torda a Branko Maksimovič. Náročný prechod od juniorov k mužom zvládol na výbornú a celý rok na sebe tvrdo pracoval. Talentovaný handlovský odchovanec by sa tak mohol v tejto sezóne na palubovke objavovať častejšie. "V minulej sezóne som sa v "áčku" naučil veľa nových vecí. Samozrejme, prechod z juniorskej súťaže k mužom bol ťažký po fyzickej aj psychickej stránke, no snažil som sa robiť všetko na sto percent," zhodnotil handlovský odchovanec.

Adam patrí k najmladším hráčom na handlovskej súpiske a s rozhodnutím zotrvať medzi "baníkmi" dlho neváhal. Spolupráca s trénerom Maksimovičom mu vyhovuje a teší ho fakt, že v tíme bude pôsobiť s hráčmi, ktorých pozná. "V Handlovej som zostal najmä kvôli Brankovi Maksimovičovi, ktorý je podľa mňa veľmi kvalitný tréner. Rozhodujúce bolo aj to, že polovicu chalanov som už poznal a verím, že tímová chémia je na správnom mieste," priblížil stodeväťdesiatdva centimetrov vysoký krídelník dôvody, pre ktoré bude obliekať dres Handlovej aj túto sezónu.

Po ligovej prestávke "baníci" už takmer mesiac trénujú v rámci letnej prípravy a všetci vynakladajú na tréningoch maximálne úsilie. Handlovský odchovanec disponuje najmä streľbou spoza perimetra a snaží sa na sebe neustále pracovať, čo pozitívne hodnotí aj srbský lodivod Branko Maksimovič: "Adam výkonnostne veľmi pokročil a posledný rok na sebe tvrdo pracoval. Na tréningoch vynakladá obrovské úsilie a s jeho prácou som veľmi spokojný." Odchovanec handlovského basketbalu si počas ligovej prestávky doprial oddych s rodinou a priateľmi, myslel však aj na individuálnu prípravu pred náročným tréningovým procesom. "Leto som strávil najmä s rodinou a priateľmi. Samozrejme, že som si doprial aj oddych po náročnej sezóne, ale nezabudol som ani na svoju kondíciu. Je toho viac čo musím zlepšiť, určite by som chcel popracovať na osobnej obrane," prezradil handlovský krídelník, ktorého vzorom je mladý slovinský basketbalista Luka Dončič.

"Baníkov" čaká v sobotu 31. augusta prvý zápas v rámci predsezónnej prípravy, otestuje ich basketbalový klub BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Na palubovke športovej haly nebude chýbať ani Adam, ktorý sa na sezónu veľmi teší a je odhodlaný odovzdať zo seba maximum. "Osobne sa na sezónu teším a som pripravený pomôcť tímu ako budem môcť. Sme partia skromných chalanov, ktorí milujú basketbal a vždy podržíme jeden druhého. V tejto sezóne očakávam, že pôjdeme do každého zápasu na sto percent a vybojujeme pre Handlovú dobrý výsledok," dodal Adam Stehlík.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová