• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrté kolo odštartovalo predohrávkou na Pasienkoch, kde domáci Inter narazil v priebehu 48 hodín na ďalšieho súpera z kategórie ašpirantov na najvyššie priečky. Košičania nechali zabudnúť na sobotu a pripravili žlto-čiernym prvú porážku v sezóne.

Diváci v Hant Aréne mali v priebehu 48 hodín možnosť vidieť dva kvalitné zápasy. Po úspešnej dohrávke proti Komárnu, ktorú muselo rozhodnúť až predĺženie sa Interu tentoraz do cesty postavil nováčik z Košíc. Košičania prišli do hlavného mesta s cieľom odčiniť prekvapujúcu prehru zo soboty proti Leviciam. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa im to môže podariť, ale poďme pekne po poriadku. Branko Maksimović sa musel okrem Andreja Kuffu zaobísť aj bez Martina Rančíka, ktorý už bol limitovaný zranením v predošlom zápase. Začiatok zápasu bol v domácej réžii, tradičným ťahúňom v tejto sezóne je Rado Rančík, ktorý vylepšil strelecké maximu v tejto sezóne až na 38 bodov, ale ani jeho výkon neznamenal v konečnom meraní víťazstvo. Košice sa totiž tiež mohli spoľahnúť na niekoľko strelcov, či už to bol Avramovič, Baťka alebo 25-bodový Jacobo: „Potrebovali sme sa vrátiť späť po zápase s Levicami, ktorý sme mali vyhrať. Dosiahli sme veľké víťazstvo, ktoré ukázalo ostatku súťaže, že sme jeden z top tímov v lige.“ Interu patril hlavne úvod, ale väčšinu stretnutia bolo vedenie na strane košického tímu. V závere podobne ako v nedeľu začal domáci obrat, ale tentoraz nemal šťastný koniec, keď 18 sekúnd pred koncom stratil Rakić loptu za stavu 88:91. Mal košický krídelník v závere strach o víťazstvo? „Nebál som sa. Vedeli sme, že Inter je tímom, ktorý sa nikdy nevzdá. My sme očakávali, že na nás budú dotierať a bojovať, ale stačilo hrať našu hru, z ktorej sme vyťažili. V posledných dvoch minútach sme neurobili unáhlené rozhodnutia, udržali sme vedenie a hrali sme inteligentne,“ sebavedomo odpovedal Jacobo. Košice ukázali počas niekoľkých dní dvojakú tvár, kým v Leviciach zaostávali vo viacerých herných činnostiach, tak proti Interu pôsobili ucelene a oveľa tímovejšie, vďaka čomu zvíťazili 93:88. „Hrali sme oveľa agresívnejšie a múdro. V poslednom zápase sme mali asi 23 strát a súperovi sme pustili asi 15 útočných doskokov, to bol hlavný rozdiel v dnešnom zápase,“ vymenováva rozdiely hráč Košíc. Jacobo bol s 25 bodmi síce najlepším strelcom svojho tímu, ale od spokojnosti mal po zápase ďaleko: „Nie som určite spokojný, vždy je priestor na zlepšenie. S takýmto výkonom nemôžem byť spokojný, musím na sebe pracovať a zlepšovať sa.“

Na jednej strane bol radujúci sa nováčik, na strane druhej boli sklamaní hráči Interu, ktorý prišli o tohtosezónnu neporaziteľnosť. „Určite to bolo hlavne o našej obrane. Košice sú veľmi dobrý tím, čo ukázali aj v zápase proti nám. Myslím si, že my sa máme zamerať hlavne na tú obranu a nemôžeme dovoliť, aby sme druhý zápas po sebe dostali toľko bodov doma. Jednoducho len v tom vidím náš problém,“ povedal k zápasu domáci Nešo Miloševič. Podľa rozohrávača Interu bolo citeľne poznať v zápase absenciu podkošového dua Rančík a Kuffa, ale jedným dychom dodáva, že majú dosť široký káder na to, aby takéto zápasy zvládali bez niektorých hráčov. Predĺženie proti Komárnu a náročný zápas s Košicami, možno hľadať za dnešnou prehrou aj únavu na strane domácich? „Bohužiaľ, je to tak, to je šport. My máme nabitý program celú sezónu, ďalší mesiac máme tuším 16 zápasov. Nemôžeme rozmýšľať nad tým, musíme hlavne dobre regenerovať a pripravovať sa na každý ďalší zápas,“ odpovedal Miloševič. „Nešo“ sa po krátkej anabáze v Rumunsku vrátil späť na Pasienky, kde sa pomaly, ale isto dostáva do starých koľají. Proti Komárnu prispel svojimi dôležitými bodmi hlavne v poslednej štvrtine, proti Košiciam nepomohlo k plnému bodovému zisku ani jeho 17 bodov. „Určite nie som spokojný. Spokojnejší by som bol, keby som mal 0 bodov a vyhrali by sme,“ zhodnotil svoj výkon skúsený rozohrávač. Nabitý program Interu pokračuje, už vo štvrtok cestujú na predohrávku 8. kola do Levíc, kde ich čakajú ambiciózni Patrioti, ktorí práve v sobotňajšom zápase porazili Košice. „Musíme zamakať v obrane, zvýšiť agresivitu. Uvidíme na skautingu, že čo hrajú Levice a čo my budeme chcieť hrať. Musíme tam však jednoducho zvíťaziť,“ dodáva na záver jasne Miloševič.

Foto: Vladimír Dorňák