• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V Leviciach si nemôžu na začiatok sezóny sťažovať. Tím okupuje vrchné pozície v tabuľke a aj jednotliví hráči kádra odvádzajú nadpriemerné výkony. Do tejto kategórie patrí tiež skúsený srbský pivot Miloš Markovič.

Markovič prišiel do kádru Tea Hojča ako jedna z posledných akvizícií, ale jeho predchádzajúce renomé ho predurčilo na rolu jedného z lídrov ambiciózneho tímu. Levický pivot si vyskúšal slovinskú, srbskú, rumunskú, ale aj maďarskú ligu. Tiež získal cenné skúsenosti z európskych pohárov, ale v jeho doterajšom životopise sa najviac vyníma pôsobenie v slávnom Partizane Belehrad. Ako sa teda dostal 31-ročný hráč do Levíc? „Bol som v kontakte s trénerom Hojčom, ktorý ma zavolal na pomoc tímu, ktorý by chcel v tejto sezóne dosiahnuť lepšie výsledky. Hovoril som o tom s agentom, trénerom a rodinou a v tomto momente si myslím, že to bola pre mňa najlepšia voľba. Informácií o klube som mal pomenej, ale všetci mi vraveli dobré veci o Leviciach,“ prezrádza Markovič dôvody podpisu kontraktu s Patriotmi. Levičania zažívajú skvelý štart do sezóny, v domácom prostredí neokúsili chuť prehry a po piatich kolách sú o skóre na prvom mieste tabuľky a svoj podiel má na tom aj Markovič, ktorý priemerne dáva v zápasoch 12.2 bodu, 7.2 doskoku, 3.4 asistencie a 3.0 zisku. „Zatiaľ je to všetko dobré. Máme svoje plány, ktoré sa snažíme dodržiavať. Za svoje výkony vďačím hlavne tímovej hre. Prišiel som len prednedávnom, stále sa snažím dostať na vyššiu úroveň. Ešte nie som v najlepšej forme, ale s dobrým tréningom sa mi to čoskoro podarí,“ nešetrí optimizmom levický center.

Z jedinej porážky v Komárne si Levičania ťažkú hlavu nerobia, ako povedal Markovič, vybrali si len zlý deň. Ani vynikajúci štart do nového ročníka nezmenil nič na ambíciách tímu: „Ešte je priskoro o tom hovoriť, nepoznáme totiž reálnu kvalitu všetkých tímov. Verím, že v každom zápase budeme kvalitným protivníkom. Chceli by sme vyhrať čo najviac zápasov a mať čo najlepšie postavenie pred zápasmi play off. Osobne by som chcel ostať zdravý po celú sezónu,“ praje si Markovič. Prvý zápas v Alpsko-adriatickej súťaži čaká na Levičanov už o necelý mesiac, kedy sa pred domácim publikom predstavia proti chorvátskemu Kvarnerovi. Čo si od tejto možnosti sľubuje pivot Patriotov? „Pohár je skvelou prezentáciou pre klub, fanúšikov, mesto a sponzorov. Diváci budú mať možnosť vidieť dobré zápasy a hráčov z celej Európy. Verím, že hala bude plná a naši fanúšikovia nás podporia v každom zápase. Nemáme stanovený cieľ v súťaži, chceme hrať dobre a uvidíme kam nás to dotiahne.“

Foto: Lukáš Droppan