• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prezentujú sa atraktívnym basketbalom, ktorý ich momentálne drží na čele tabuľky. Miljan Čurovič dokázal aj v Prievidzi vštepiť hráčom nezameniteľný herný prejav.

Najvyšší počet vstrelených bodov, naopak v obrane najmenej obdržaných, iba dve prehry a prvé miesto v tabuľke. Rukopis Miljana Čuroviča je viditeľný už od úvodného tréningu s družstvom baníkov a podľa doterajšej formy nie sú bez šance ani v Alpsko-adriatickom pohári, kde majú zatiaľ na konte dve víťazstva a jednu prehru. „Na tréningoch sa venujeme rôznym činnostiam, hlavne v obrane, ale aj zlepšeniu vo všetkých herných činnostiach. Najdôležitejšie je, aby sme hrali ako tím, agresívne bránili a tvorili partiu, ktorá podporuje jeden druhého, keď sa darí, ale keď aj nie,“ vyjadril sa tréner Prievidze. Ešte v úvode sezóny však mal starosti, keď mu nečakane z kádru vypadol Luka Igrutinovič. Hľadanie náhrady netrvalo výrazne dlhú dobu, do tímu pribudol po niekoľkých dňoch Milan Stanojevič. „Stanojevič je výborný chlap, pomaly sa dostáva do formy, spoznáva ligu a spoluhráčov. Som spokojný ako vyzerá,“ zhodnotil Čurovič poslednú prievidzskú akvizíciu. Počas minulého týždňa zarezonovalo vysoké víťazstvo baníkov nad Spišskou Novou Vsou v pomere 114:37, ktoré bolo nielenže druhým najlepším ofenzívnym výkonom sezóny, ale zároveň na strane súpera aj negatívnym rekordom v počte dosiahnutých bodov.

„Pre mňa je dôležité, že sme počas takmer celého zápasu diktovali tempo, hrali agresívne v obrane a myslím si, že sme boli správne namotivovaní na tento zápas. Dôležitý je tiež fakt, že všetci hrali v priemere 20 minút, každý dostal príležitosť a čo ma obzvlášť teší je, že hala bola zaplnená. Tvorí sa výborná chémia medzi fanúšikmi a týmto novým prievidzským tímom. Všetci sme boli trochu nervózni kvôli takmer hodinovej prestávke, mal som obavy z nejakého zranenia, ale všetko dopadlo dobre,“ spätne hodnotil sobotňajšieho súpera Čurovič. V poslednom období majú špeciálny náboj stretnutia medzi Prievidzou a Komárnom, čo podľa prievidzského kormidelníka je dobré pre úroveň ligy: „Rivalita sa javí už medzi viacerými tímami, zápasy sú napínavé a rozhodujú maličkosti. Všetci chcú vytvoriť čo najsilnejšie družstvá do ďalších zápasov, nik nemôže dopredu rátať s bodmi. Do konca základnej časti bude ešte veľa ťažkých súbojov.“ Vicemajstra čaká do konca novembra ešte trojica zápasov na palubovkách súperov, v SBL to budú stretnutia na palubovke Levíc a Svitu, v rámci Alpsko-adriatického poháru pocestujú do Klosterneuburgu. „Pripravíme sa najlepšie ako sa len dá, pôjdeme postupne od zápasu k zápasu a uvidíme ako to dopadne,“ zakončil Čurovič.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC a VLADIMÍR DORŇÁK