• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ešte v piatok ráno bol asistentom trénera v tíme Nitry, v nedeľu už stál premiérovo proti tomuto družstvu ako nový kormidelník Komárna.

Debut na lavičke úradujúceho majstra to bol víťazný, svojho bývalého zamestnávateľa porazil hladko 91:62. „Zo začiatku mi to pripadalo ako pôrod, nakoniec však z toho bolo povinné víťazstvo. Je to ťažké, keď sa vymení tréner 2 – 3 dni pred zápasom, je málo času na komunikáciu, ale chlapci to nejako zvládli. V druhom polčase sa ukázala ich kvalita,“ vyjadril sa k stretnutiu nový lodivod úradujúceho majstra. Pre Ristanoviča ide o najturbulentnejšiu sezónu v jeho doterajšej basketbalovej kariére.

Ročník začínal u ženského celku Cassovia Košice, kde sa ohrial niekoľko týždňov, následne sa presunul na dva mesiace pod Zobor, kde vypomáhal ako asistent trénera Petrovi Semanovi a teraz je novým trénerom na juhu Slovenska. „To je neskutočné, nezažil som také niečo ako hráč, ani ako tréner. Taký je však život profesionála. V Nitre som sa cítil dobre, dobre sa mi spolupracovalo s ľuďmi v oboch kluboch. Chcem im touto cestou poďakovať za spoluprácu, ale takáto šanca sa neodmieta, predsa len ide o majstra,“ hodnotí doterajší priebeh sezóny Ristanovič.

S novým trénerom obvykle prichádzajú aj zmeny v hráčskom kádri, ale ako sa „Risto“ vyjadril, tie nie sú na hlavnom bode programu. „Máme veľký potenciál, náš káder je podľa mňa dosť vyrovnaný a silný. Čo sa im stávalo v minulosti sa nemusí stať teraz. Ideme na titul, pretože sme úradujúci majster a chceme to dokázať znovu.“

Dôvody vedúce k zmene na trénerskej stoličke uviedol aj manažér komárňanského tímu Jozef Paulík: „Mandič dostal údajne lepšiu ponuku, začal špekulovať. Na základe rozhovoru s jeho agentom sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu, pretože už pred dvoma týždňami začali tieto veci. Prešli dva týždne, začal sa sťažovať na rozhodcov, jedno s druhým a pre nás bol jeho odchod najlepším riešením.“ V riešení obsadenia trénerského postu bolo viacero kandidátov, medzi nimi niekoľko mladých Slovákov, ale pre Ristanoviča sa rozhodol klub hlavne z dôvodu, že pozná slovenský basketbal. Čo sa od nového kormidelníka očakáva? „To isté čo doteraz, dostať sa do play-off, prebojovať sa medzi najlepšie štyri tímy a tam sa potom uvidí,“ zhrnul ciele Paulík.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL A KAROL SCHOLTZ